ОСТАННІ НОВИНИ

11-класників закликають проходити тренувальне ЗНО онлайн і реєструватись на пробне

|

Реєстрація на пробне ЗНО  розпочнеться 10 січня 2017 року онлайн. Про це сьогодні, 14 листопада, під час прес-конференції повідомила керівник Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає кореспондент Львівського порталу.

зно

Саме пробне тестування відбудеться 1 квітня (українська мова та література)  і 8 квітня (будь-який предмет на вибір).

«Як і попереднього року, ця послуга платна. У нас є затверджена ціна – 120 гривень, але вона буде змінюватися, і це залежить від встановлення мінімуму першого тарифного розряду у бюджеті України. Бо понад 80% цієї суми складає оплата праці залучених працівників і нарахування на зарплату. Якщо ми робили розрахунок із ціни 1335 грн, а буде 1600 грн, то зрозуміло, що ми повинні будемо заплатити людям так, як  належиться і, відповідно, ця ціна може зрости до 132 гривень», – розповіла Л. Середяк.

Окрім того, абітурієнтів закликають складати безкоштовні тести у режимі онлайн на сайті Львівського РЦОЯО (www.lvtest.org.ua).

«У нас на сайті є безкоштовне тренувальне олнайн-тестування ,яке цього року поповнене типами завдань трьох сесій (пробне, основна сесія і додаткова) з усіх предметів. Найактивніше цим сервісом починають користуватися у квітні, але ми закликаємо працювати з ним постійно. Там реальні тестові завдання, укладені за темами, і це добра робота для абітурієнтів», – зазначила вона.

Нагадаємо ,цього року випускники шкіл не із трьох предметів здаватимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *