ОСТАННІ НОВИНИ

У Парижі вшановують пам'ять про жертв минулорічного теракту

|

Париж згадує моторошні події 13 листопада 2015 року, які забрали життя 130 осіб. У місцях трагедій встановили меморіальні дошки. Про це повідомляє DW.

1

Франція у неділю, 13 листопада, вшановує пам’ять про жертв нападу ісламістів рік тому. Президент країни Франсуа Олланд та міська голова Парижа Анн Ідальго запланували відвідини кожного з місць, яке стало ціллю терористів. Загалом у французькій столиці з’явиться шість пам’ятних дошок на честь “життів, які були забрані у цих місцях”. На них вкажуть прізвища усіх жертв, чиї родини дали на це згоду.

Олланд зокрема відкрив меморіальну дошку на стадіоні “Стад де Франс” у передмісті Парижа Сен-Дені у пам’ять про Мануеля Діаса, який загинув від влаштованого терористом-самогубцем вибуху поблизу стадіону. Після хвилини мовчання син Діаса виголосив промову, де закликав до “толерантності” та “розважливості”.

Нагадаємо, що 13 листопада 2015 року Париж охопила серія терористичних нападів, внаслідок яких загинули 130 осіб. Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угруповання “Ісламська держава”. Напередодні британець Стінг виступив на відкритті концертного залу Bataclan, де рік тому терористи вбили 90 осіб.

Фото: DW

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *