ОСТАННІ НОВИНИ

Дмитра Загарію знімають з посади начальника поліції Львівщини?

|

Вчора активісти отримали інформацію про те, що т. в. о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитра Загарію знімають з посади. Про це повідомила журналіст, голова поліцейської комісії Головного управління Національної поліції у Львівській області Вікторія Балицька, передає Львівський портал.

dmitro-zagariya

“Сьогодні ми із колегами-активістами отримали інформацію, що Дмитра Загарію знімають з посади. На завтра (у суботу) його викликала голова Нацполіції. Є, звісно, кандидати на його посаду. В кулуарах називають Валерія Середу і Юрія Гладуна. Це інформація неофіційна. Однак, обставини цієї події є прикрими і тривожними. Відтак, ми вирішили, що маємо поділитися тим, про що довідалися, з громадськістю.
Коротко про те, що цьому передувало.

Від моменту обрання мене головою поліцейської комісії я отримувала інформацію з різних джерел про те, що цей факт викликав величезне незадовлення в Міністерстві внутрішніх справ. Там це було настільки неочікувано і непрогнозовано, що викликало ментальний шок. Людина від громадськості очолила стратегічний колегіальний орган. При здоровому прагненні МВС змін та реформ, чистоти та прозорості процесів, це мало б стати приємною новиною. Але там очікували, що головою буде представник міністра. Але вийшло так як вийшло. І варто б прийняти та змиритися. Однак, ні!

Більше того, відповідальність за цю (мабуть, дуже невигідну для “високого начальства” судячи з реакції) подію якимось дивом поклали на начальника ГУ НП Львівщини. Хоча він до голосування не мав жодного відношення. Він лише проводив перше засідання згідно Наказу МВС №1631. Таємне голосування проводилося між 5-ма членами поліцейської комісії ( Володимир Марусяк, Владислав Дубина, Микола Величкович, Сергій Богданов та я). Двоє із них віддали за мою кандидатуру свої голоси. Дякую їм за довіру! Я не знаю хто це.
Людям, чиє професійне буття роками проходить в форматі домовленостей та кулуарщини, а отже тотального контролю, важко і болісно сприймати неформатні вчинки та нестандартні рішення. Чистий та прозорий процес викликає у них опір. А відчуття втрати контролю – лякає і викликає тривогу.

Рішення усунути з посади Д. Загарію, за нашою з колегами інформацією, пов’язане із цим фактом неконтрольованого ніким процесу (а отже, чистого) обрання голови поліцейської комісії. Львів з моменту народного обрання Д. Загарії на посаду весною 2014 року – для київського вищого керівництва як “кістка в горлі”. Причина, припускаю – відсутність повного контролю і вплив (хоч і невеличкий) громадськості на буття поліції. Спроби звільнити ДД за два роки вже навіть важко підрахувати. І от, мабуть, “остання крапля”… Жаль, що для вас, Арсен Аваков та Хатія Деканоїдзе , “останньою краплею” стала подія, яка є наслідком Революції Гідності.

Я не маю ілюзій, що наш з колегами пост в Facebook щось змінить. Але я дотримуюся гасла, яке в 2014 році, до речі, прочитала в пості Арсена Авакова: “Делай то что должен и все образуется”. Він має сенс навіть в скороченому варіанті: роби, що повинен”, – написала вчора ввечері Вікторія Балицька.

Фото: Вголос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *