ОСТАННІ НОВИНИ

Передчасно народженим покажуть де у Львові рятували їхні життя

|

Передчасно народженим дітям знову покажуть лікарняні відділення, які подарували їм повноцінне життя. Соціальний захід запланований у рамках Міжнародного дня передчасно народженої дитини. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

67

До участі у відзначенні Міжнародного дня передчасно народженої дитини залучать понад вісім десятків передчасно народжених діток, які проходили лікування у відділеннях анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених та у відділенні патології новонароджених і недоношених дітей КМДКЛ міста Львова.

68

Ідея запросити діток, які ще недавно перебували під цілодобовим моніторингом медиків, а тепер насолоджуються повноцінним життям у своїх сім’ях – покликана вселяти віру майбутніх батьків у те, що їхні діти, народжені передчасно, мають всі шанси вирости здоровими і влитися у суспільство.

69

На гостей чекає пізнавальна програма, дитяча анімація, частування. Медики ділитимуться досвідом із батьками та розповідатимуть про особливості турботи про передчасно народжених діток.

71

Зауважмо, що за рік у корпусі патології новонароджених проходить лікування більше 800 дітей і майже 50% з них народжується передчасно.

72

Сам захід відбудеться 17 листопада, о 13.00 в приміщенні Неонатального корпусу КМДКЛ Львова, вул. Пилипа Орлика, 4 (на 4 поверсі – ред.).

70

Довідка:

17 листопада – Міжнародний день передчасно народженої дитини був заснований в 2009 році за ініціативою Європейського фонду по догляду за новонародженими дітьми. Вперше святкування цього дня відбулося у Відні у 2009 році, на площі Святого Михайла було запущено в небо одночасно 500 білих куль – відповідно числу передчасно народжених дітей, які народилися у Відні протягом року.

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених (ВАІТН) спільно із відділенням патології новонароджених і недоношених дітей КМДКЛ міста Львова вже другий рік поспіль відзначають цей день.

66

Додамо, що центрі КМДКЛ надається високоспеціалізована допомога новонародженим різного гестаційного віку із соматичною та хірургічною патологією, виходжування новонароджених із надзвичайно малою масою тіла, проводиться цілодобовий моніторинг.

Фото: Тарас Атаманів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *