ОСТАННІ НОВИНИ

Міністр екології під Львовом запустив лінію з переробки ртутновмісних ламп

|

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак відвідав перший в Україні завод, який запровадив сучасну європейську технологію з переробки люмінесцентних ламп ДП «Боднарівка» Львівського КП «Зелений Львів», що знаходиться у селі Муроване. Сьогодні ж на заводі стартував офіційний запуск роботи лінії з переробки ртутновмісних ламп виробництва шведської фірми «MRT System International AB», передає кореспондент Львівського порталу.

65

За словами міністра, система утилізації є абсолютно безпечна для довкілля.

«Це перше підприємство з утилізації ртутовмісних ламп в Україні, яке має настільки якісне обладнання та відповідає найвищим європейським стандартам… Система утилізації, яка технологічно представлена на цій лінії, є абсолютно безпечна для довкілля і тих людей, які мешкають у Львові та в околицях», – повідомив Остап Семерак.

Цікаво, що лінія повністю автоматизована і на ній працюють всього дві людини.

Додамо, що у запуску нової лінії переробки ламп також взяли участь народні депутати – секретар Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва Михайло Хміль та голова підкомітету з питань авіаційного транспорту Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Микола Кадикало.

Зараз Остап Семерак перебуває на зустрічі із студентами Львівського національного університету  імені Івана Франка, під час якої міністр прочитає лекцію на тему «Світ змін. Виклики третього тисячоліття: клімат, повітря, вода».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *