ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко привітав Трампа і запросив відвідати Україну

|

Президент Петро Порошенко привітав Дональда Трампа з перемогою на президентських виборах США, які відбулися 8 листопада, та запросив відвідати Україну. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі глави держави.

Порошенко

«Щиро вітаю Дональда Трампа з обранням Президентом Сполучених Штатів та дружній американський народ з демократичним волевиявленням. Це символ справжньої демократії, коли ніхто до останньої миті не знає результати виборів. І це є ознакою справжньої демократії, яку завжди сповідували і пропагували наші надійні та стратегічні американські партнери та друзі», – зазначив Глава держави під час зустрічі з Послом США в Україні Марі Йованович.

Петро Порошенко наголосив, що разом з перемогою на найвищу посаду в державі новий Президент США перебирає на себе і відповідальність за глобальне лідерство Сполучених Штатів Америки у демократичному світі.

Глава держави вкотре наголосив, що цінує підтримку України політичними силами американської держави, яка була продемонстрована американським народом, підтримкою Конгресу і Сенату, Президентом та Адміністрацією. Президент сподівається на продовження цієї підтримки США в двох важливих сферах – у боротьбі українців проти російської агресії, за свободу і незалежність, відновлення суверенітету і територіальної цілісності, а також у сприянні у реалізації масштабних реформ в різних сферах, починаючи від боротьби з корупцією, реформи енергетичного сектору та забезпечення верховенства права, імплементації змін до Конституції в частині правосуддя, реформування системи державних закупівель, оборони та безпеки тощо.

Глава держави наголосив, що вказані елементи україно-американської двосторонньої взаємодії, відчуття плеча і рішучої підтримки у зміцненні міжнародної солідарності покликані й надалі бути засадничими у нашому стратегічному партнерстві. Президент також розраховує, що найближчим часомбуде відновлена робота Комісії Стратегічного партнерства.

Президент запросив новообраного Президента США Дональда Трампа відвідати Україну.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *