Уряд збільшив мінімальну вартість алкоголю в Україні

|

Кабінет Міністрів підвищив мінімальні ціни на алкогольну продукцію. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, передають Українські Новини.

алкоголь

“Проект постанови передбачає підвищення мінімальних цін на алкогольні напої та відповідні зміни в постанову Кабміну про встановлення розміру мінімальних оптових відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв. При цьому мінімальна роздрібна ціна за пляшку горілки 0,5 літра вмістом спирту 40 градусів підвищиться до 69,78 гривень”, – сказав під час представлення документа в Кабміні віце-прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Він зазначив, що необхідність коригування розміру мінімальних цін обумовлена тим, що їх діючий рівень, введений у вересні 2015 року, не відповідає реальним витратам суб’єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв.

Як повідомлялось,  Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді підвищити розмір акцизного податку на алкогольні напої з 1 січня 2017 року на 20%. На слабоалкогольну продукцію пропонується підвищити акциз на 12%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *