ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській облраді від Садового вимагають сміттєвий звіт

|

Вивіз і висипання львівського сміття у невідведених місцях на сільських сміттєзвалищах без погодження із місцевими громадами набуло масового характеру. Про це під час пленарного засідання Львівської обласної ради 8 листопада  у своєму зверненні заявив депутат Богдан Гагалюк, передає кореспондент Львівського порталу.

smittya

«До мене звернулися активісти з Бродівського та Золочівського районів стосовно того, що у їхніх районах проводиться несанкціоноване вивантаження сміття з Львова. У зверненні вказується на виявлені факти утворених стихійних сміттєзвалищ у природоохоронній зоні траси Київ-Чоп, Львів-Тернопіль, зокрема, йдеться про село Якторів Золочівського району та село Суховоля Бродівського району», – зазначив депутат.

І резюмував, що аналіз повідомлень, які надходять з інших районів Львівщини дає підстави вважати, що вивіз і висипання львівського сміття у невідведених місцях на сільських сміттєзвалищах без погодження із місцевими громадами набув системного масового характеру.

«Враховуючи неодноразову відмову мера Львова назвати міста та регіони, в які Львів вивозить своє сміття, виникає питання, чи дійсно все львівське сміття вивозиться на облаштовані майданчики та чи такий вивіз погоджений із відповідними органами місцевого самоврядування?!», – зауважив Богдан Гагалюк.

Водночас він додав, що згідно із ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад», депутат має право отримати інформацію та всі довідкові матеріали для реалізації своїх повноважень.

«Зважаючи на все сказане, прошу мера міста Андрія Садового надати інформацію про те куди, ким та в яких обсягах вивозиться львівське сміття…», – заначив Богдан Гагалюк.

Фото: Depo.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *