ОСТАННІ НОВИНИ

Радіо «Шансон» перевірять через пропаганду військових сил Росії

|

Провівши моніторинг програм ТОВ «Телерадіокомпанії «Шансон», регуляторний орган виявив ознаки порушення абзацу четвертого частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення»,  і на засіданні 8 листопада цьому  мовнику було призначено позапланову перевірку. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

shanson

Зокрема в ефірі радіостанції 2 листопада цього року о 19:22 транслювався музичний твір Дениса Майданова «Тихий океан», у якому є такі рядки: «Недели похода – такая работа есть Родине верно служить. Наш пеленг не пуст – боевое дежурство, а море штормит и штормит. Награды и ранги не те на гражданке, там здешних не встретишь красот. Стена рук и спин настоящих мужчин – Российский Военный Морфлот!»  Національна рада вбачає в наведеній цитаті популяризацію і пропаганду військово-морських сил держави-агресора, тому для з’ясування всіх обставин та відповідно до передбаченого законом порядку здійснення контролю мовлення телерадіоорганізацій проведе позапланову перевірку. За її результатами буде ухвалено відповідне рішення.

Як повідомлялося раніше, Національна рада вже призначала позапланову перевірку цього мовника у серпні 2016 року через подібні причини. Тоді в ефірі було зафіксовано пісню Аріни Крамер «Сегодня все спокойно» («Спецназ») з такими словами:  «Солдат своей страны, ты заслужил награду […] Я так горжусь тобой, когда мундир ты достаёшь, и в дом друзья приходят в августовский праздник. Я счастлива, когда гитару в руки ты берёшь и льются песни русского спецназа…» Цю перевірку вже проведено. Як зазначив голова Національної ради Юрій Артеменко, є сенс об’єднати ці питання та розглянути результати цих двох перевірок «Шансона» разом.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *