ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники двічі ловили одного й того ж контрабандиста

|

Мешканець Львова, аби незаконно дістатися Польщі, двічі продовж дня затримувався прикордонниками. Чоловік не зважив навіть на значний штраф за порушення закону який він повинен буде тепер заплатити. Про це Львівському порталу повідомив начальник прес-служби Мостиського прикордонного загону Іван Галкін.

205

За словами І. Галкіна, шукали порушника прикордонники вчора, на ділянці відділу «Смільниця» Мостиського загону.

56-річний чоловік впродовж останніх півроку вже декілька разів притягався до відповідальності за порушення законодавства з прикордонних питань як українськими так і польськими правоохоронцями. Останнім «подвигом» громадянина була спроба контрабанди цигарок до Польщі, за яку він втратив автомобіль та отримав тривалу заборону в’їзду до сусідньої країни. Незважаючи на чисельні штрафи, вчора чоловік знову вдався до порушень – на цей раз він спробував перейти кордон в обхід пункту пропуску «Смільниця», що на Львівщині.  Для цього він дістався автівкою до прикордоння та пішки через ліс попрямував до Польщі. Однак прикордонний наряд, що саме охороняв прилеглу ділянку кордону, вчасно помітив порушника та затримав втікача, яким виявився вже добре знайомий прикордонникам «мандрівник».

Аби хоч якось виправдати свої дії, чоловік не вигадав кращого пояснення ніж бажання забрати у Польщі своє авто, а закордону дістатися поза контролем через нещодавню «депортацію». Стосовно громадянина було складено документи адміністративної справи за повторну впродовж року спробу незаконного порушення державного кордону України. Того ж дня рішенням суду йому було призначено покарання у вигляду штрафу в сумі 3400 гривень. Та незважаючи на це, через декілька годин чоловіка знову затримали на кордоні, неподалік того самого місця.

Сьогодні суд розгляне чергові матеріали справи про адміністративне правопорушення стосовно «горе мандрівника», але на цей раз згідно з частиною другою статті 204-1 КУпАП прикордонники клопотатимуть про максимальний штраф для затриманого, який може скласти 8,5 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *