ОСТАННІ НОВИНИ

В поліції прокоментували учорашні сутички у Львові

|

Поліцейські встановлюють обставини подій, що мали місце 6 листопада під час протистояння активістів громадських організацій. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

11

Як повідомляють правоохоронці, у Залізничний відділ поліції 6 листопада на оперативну лінію 102 надійшло вісім повідомлень про порушення громадського порядку на вулиці Залізничній у Львові. У повідомленнях йшлось про те, що невідомі особи порушують публічний порядок, кидають вибухові пакети та готуються до масової бійки. На місце події було скеровано правоохоронців.

Як встановили поліцейські, о 18.30 на площі Святого Юра у Львові зібрались близько двохсот представників різних громадських організацій, щоб не допустити проведення пішої ходи з нагоди святкування дня народження Нестора Махна. Публічний порядок на площі забезпечували працівники поліції, сутичок між активістами не було.

Тоді члени громадських організацій перемістились на вулицю Залізничну, де між ними виникло протистояння, під час якого невідомі кинули кілька петард.

Після приїзду правоохоронців публічний порядок на вулиці Залізничній був відновлений. Потерпілих та пошкоджень майна на місці події виявлено не було. З місця події експерти вилучили два предмети, схожі на петарди.

Усі повідомлення зареєстровані, за фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють особи хуліганів.

Нагадаємо, Київська «права» організація «С-14» заявила про свою причетність до вчорашніх сутичок у Львові.

Раніше «Правий сектор Львівщини» відхрестився від учорашніх сутичок у Львові.

Нагадаємо, учора у Львові відбулись сутички біля «Цитаделі» між «Автономним опором» та представниками «правих» організацій. Попередньо «Автономний опір» планував провести 6 листопада у Львові «Марш волі» на честь Нестора Махна, який заборонив суд. Водночас в «Автономному опорі» у вчорашніх сутичках звинувачують поліцію.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *