ОСТАННІ НОВИНИ

Цього року у Львові безкоштовно прооперували 40 обпечених діток

|

У Львові цьогоріч безкоштовно прооперували 40 діток, які зазнали опіків. Ці операції провели спільно пластичні хірурги зі США та українці фахівці. Про це сьогодні на прес-конференції розповіла координатор проекту «Проти опіків» Мирослава Децик, передає кореспондент Львівського порталу.

opiki

Як вона пояснила, проект  передбачає надання допомоги дітям, які вже перенесли опіки і потребують подальшого лікування. Щороку лікарі з опікового центру Бостона спільно з львівськими лікарями консультують та оперують дітей з усієї України.

«Це діти, які мають контрактури і грубі колоїдні зміни шкіри, діти, які не можуть відкривати ротик, повертати шию, всі вони мають дуже погану якість життя. І пластичні хірурги, які приїжджають з Америки, спільно з нашими спеціалістами їм допомагають…», – розповіла Мирослава Децик.

Як своєю чергою додав начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб також щороку на лікування до США зі Львова відправляють одну-дві дитини, які постраждали від опіків. Так зараз на лікуванні в бостонській клініці «Шрайнерс» перебуває 4-річна Анна Романчук з Нового Роздолу.

Як повідомляв Львівський портал, щороку на Львівщині опіків зазнають близько 700 діток.

Фото: likuvan.in.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *