ОСТАННІ НОВИНИ

Тестовий трамвай на Сихів поїде у четвер

|

Пробний запуск трамвая на Сихів  планують проводити 10 листопада. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

tramvay

Як розповіли у ЛКП «Львівавтодор»,  сьогодні ще тривають роботи з облаштування розворотного кільця на вул.Угорська-Навроцького, зокрема, проводять його замощення.

«Ми зараз на завершальній стадії: тут проводять роботи по благоустрою, замощують тротуари, замощують технологічне кільце. Нам залишилось орієнтовно до кінця тижня завершити всі роботи по благоустрою,  також постелити ще один шар асфальту. Зараз ще проводять роботи з озеленення, робиться так звана територія навколо колій. Орієнтуємось провести пробний запуск трамвая десь на 10 листопада. Все йде згідно з запланованим графіком і 17 листопада трамвай поїде, кінцева його зупинка буде  тимчасово біля кінотеатру ім.Довженка», – зазначив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

Також ще проводять земляні роботи на місці колишнього ринку «Санта-Барбара» – тут має бути розворотне кільце і кінцева зупинка трамваю.

«Щодо Санта-Барбари, то ще навіть нема місяця, як нам передали цю територію. Там вже розпочалися роботи і ми очікуємо на їх завершення на кінець цього року», – розповів Олег Береза

Тривають ще і роботи з будівництва каналізаційного колектора на ділянці від вул.Листопадної до вул.Липова Алея. Збудувати колектор планують до кінця цього року, роботи не впливатимуть на рух транспорту.

«Щодо колектора, ми вже переключили дві ділянки. залишилась ділянка, на якій тривають підземні роботи – від вул.Листопадна до вул.Липова Алея. Ми також очікуємо завершення на кінець року», – сказав Олег Береза.

Нагадаємо, планується, що на лінії курсуватиме 13 вагонів, 7 з них – придбані в цьому році у компанії «Електрон». Інтервал руху складатиме 5-6 хв. Планується, що на цьому маршруті трамваї курсуватимуть до 24:00 год. Також розглядається можливість цілодобового курсування трамваїв на цьому маршруті.

Будівництво трамвайної колії на Сихів передбачено Генеральним планом Львова. Згідно з проектом, прокладено 11,5 км колії в обидва боки по вул. Стуса вздовж пр. Червоної Калини до ринку «Санта-Барбара». Тендер на виконання робіт виграла компанія «ONUR» (Туреччина). Технічний нагляд за ремонтними роботами здійснює французька компанія «ЕджісІнтернешнл».

З Сихова до центру трамваєм можна буде дістатися за 25-30 хв. Окрім цього, проект має на меті зменшити транспортне навантаження найбільшого житлового масиву Львова (150 000 мешканців), що матиме позитивний вплив на екологічну ситуацію району та соціальний добробут львів’ян.

Проект реалізовується за рахунок кредиту від ЄБРР у розмірі 12 млн. євро, гранту німецького уряду у 5 млн. євро, технічної допомоги ЄС у розмірі 1,5 млн. євро та за кошти з міського бюджету – 8,850 млн. євро.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *