ОСТАННІ НОВИНИ

З 1 січня українці зможуть оформити пенсію, незалежно від місця «прописки»

|

З 1 січня 2017 року в українців відпаде необхідність отримувати пенсію у районі реєстрації. Про це сьогодні, 4 листопада, під час прес-конференції у Львові повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

пенсія

За словами віце-прем’єра, з нового року мешканці України зможуть оформитись і отримувати пенсію у будь-якій точці країни.

«З 1 січня 2017 року ми готові переходити на новий формат оформлення пенсії в Україні, коли кожен громадянин зможе оформлювати пенсію без прив’язки до свого місця проживання, а в будь-якій точці нашої країни. Якщо раніше людина жила в Галицькому районі Львова, то вона повинна була йти в пенсійний фонд свого району, там стояти в черзі і отримувати пенсію. З 1 січня вона зможе оформити її у будь-якому районі будь-якого міста України.… Маючи єдиний реєстр, маючи поступовий перехід на електронний документообіг, ми досягаємо нової якості обслуговування», – зазначив він.

Також П. Розенко наголосив, що незабаром пенсійна система України повністю перейде в електронний режим праці.

«Пенсійний фонд України повністю відмовився від ведення справ в паперовій формі, ми переводимо усе в електронну форму. У настільки архіви паперових справ займають приблизно 10 футбольних полів… Ми за рік уже завершуємо формування Єдиного реєстру пенсіонерів України. Це дає нам можливості виявляти проблеми, унеможливлювати подвійні виплати, виплати померлим людям тощо», – наголосив він.

Водночас голова Пенсійного фонду України Олексій Зарудний зазначив, що завдяки переходу на е-систему, усі процедури для пенсіонерів спрощуються.

«Спрощується сама процедура отримання пенсії. Зменшується кількість анкет, які має заповнювати пенсіонер, бо все буде робитися автоматично. Якщо сьогодні у нас на процес призначення пенсії відведено до 10 робочих днів, то в новій системі це буде 15-20 хвилин», – резюмував він.

Також Павло Розенко розповів, коли в Україні запрацює накопичувальна пенсійна система. Окрім того, він наголосив, що у 2017 році пенсійний вік українцям не підвищуватимуть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *