Кілька правил, як вберегти свою дитину від нападу грабіжників

|

Правоохоронці попереджають – не наражайте власних дітей на небезпеку, купуючи їм дорогі мобільні телефони та коштовні прикраси і відправляючи з усім цим самих до школи. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

діти і гроші

Щоб Ваша дитина не стала жертвою злочинця, варта пам’ятати кілька простих правил і не забути попередити її про небезпеки.

«Обираючи собі жертву, зловмисник хоче мінімізувати ризики. Він ніколи не нападе на людину, яка зможе успішно чинити йому опір та навіть затримати його. Тому дитина для грабіжника чи злодія – ідеальний варіант. Її можна просто залякати, а якщо хлопчик чи дівчинка таки чинитимуть опір, зловмисник легко з цим впорається. Окрім того, у подальшому дитині набагато складніше описати нападника правоохоронцям», – розповіла львівський психолог Євгенія Шапочка.

Приклад: у Червоноградський відділ поліції 2 листопада звернулась 31-річна місцева мешканка. Жінка повідомила, що близько 15.00 на алеї Грушевського на її 12-річну доньку напав невідомий чоловік та заволодів її мобільним телефоном вартістю чотири тисячі гривень.

На місце події негайно виїхала група реагування. Правоохоронці встановили особу грабіжника – ним виявився 30-річний мешканець Червонограда. Речовий доказ (мобільний телефон) правоохоронці у зловмисника вилучили та повернули власниці.

«Не прив’язуючись до конкретного випадку – дівчинка йде сама парком, говорить з мамою по телефону і має ілюзію безпеки – мама ніби поруч і нічого поганого статися не може. Подивимось на цю ж ситуацію очима зловмисника – дівчинка йде сама, має мобільний телефон, який навіть шукати не потрібно – просто взяти і все. Якщо поблизу немає людей, вважайте, що грабіжник для себе вже все вирішив», – прокоментувала ситуацію Євгенія Шапочка.

Батьки, запам’ятайте:

– не давайте дитині дорогий мобільний телефон та коштовні прикраси, якщо знаєте, що вона йтиме додому чи з дому сама;

– пройдіть разом маршрутом до школи та додому, оберіть найбезпечніший шлях та вкажіть дитині – де яка небезпека на неї чекає (перехід дороги, безлюдні місця, неосвітлені ділянки, місця, де розпивають спиртне…);

– навчіть дитину поводитись у тій чи іншій критичній ситуації;

– у темну пору доби старайтесь зустрічати дитину біля дому – на зупинці громадського транспорту, на небезпечному перехресті.

І головне – ви завжди повинні знати відповідь на запитання – «А де зараз моя дитина?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *