ОСТАННІ НОВИНИ

В ЄС попереджають: проект Дерев’янка шкодить досягненням е-декларування

|

Представництво Європейського Союзу в Україну оприлюднило терміновий коментар з приводу законодавчої ініціативи Юрія Дерев’янка про зміну закону про запобігання корупції. Він опублікований у офіційному твіттері дипмісії.

Йдеться про законопроект 5318, який викликав жорстку критику з боку неурядових організацій.

“Україна подолала важливий рубіж (у впровадженні антикорупційних реформ) із впровадженням електронного декларування.

Законопроект №5318, що обговорюється Верховною радою, спрямований проти цих досягнень”, – заявили у дипмісії.

“Антикорупційні неурядові організації не прирівнюються до державних посадовців”, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що у Верховній раді хочуть обмежити діяльність антикорупційних організацій за допомогою системи е-декларування.

Йдеться про законопроект авторства народного депутата Юрія Дерев’янка “Про розширення сфери фінансового контролю…”, який запроваджує додаткові зобов’язання для недержавних організацій, залучених до питань протидії корупції.

У відповідності до цієї ініціативи, всіх співробітників, підрядників та співробітників підрядних організацій, які отримують кошти “від програм міжнародної… допомоги у сфері запобігання, протидії корупції (як безпосередньо, так і через третіх осіб)”, хочуть зобов’язати вносити майнові декларації до Єдиного реєстру декларацій осіб, уповноважених на здійснення функцій держави.

Активісти наголошують, що ця норма у разі схвалення вкрай ускладнить можливості для міжнародних партнерів України інвестувати в боротьбу з корупцією.

Європейська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *