ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні заборонено ловити рибу на зимувальних ямах

|

Починаючи з 1 листопада забороняється любительське, спортивне та промислове рибальство. Це передбачено правилами промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України талюбительського і спортивного рибальства, за погодженням Інституту рибного господарства НААН України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Держрибагентства.

163

В кожній області України період та місця зимувальних ям визначаються індивідуально, залежно від погодних умов. З переліком та датами заборони можна ознайомитись за посиланням: zimuvaljnih.

«Це другий важливий період в житті риби. Перший – це нерест, коли діє весняна заборона на вилов риби. Дуже важливо, щоб в місцях, де риба перебуватиме з 1 листопада до кінця зими не здійснювався вилов риби – і любителями, і промисловиками, і спортсменами. Це необхідно для того, щоб риба могла спокійно пережити зиму і розпочати весняний нерест, – прокоментував Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Зимувальна яма – місце масового скупчення риб у заглибленнях дна річок і озер в зимовий період. При зниженні температури у водоймах нижче 8 градусів починається зимова міграція до місця зимівлі. У риби різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, уповільнюється інтенсивність росту, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються реакції на подразники. Для збереження рибних ресурсів згідно із Правилами рибальства у зимовий період, Держрибагентством вводиться заборона на лов риби на зимувальних ямах.

За порушення правил рибальства на зимувальних ямах передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *