ОСТАННІ НОВИНИ

У Старому Самборі з’являться нові вітряки, що зможуть забезпечити електрикою цілий район

|

У Старосамбірському районі Львівської області планують звести вітроелектростанцію потужністю більше 20 мегават. Відповідний договір сьогодні під час Міжнародного економічного форуму у Львові підписали ТзОВ “Карпатський вітер”, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), скандинавський енергетичний фонд та Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО), передає кореспондент Львівського порталу.

vitryaki

Сума проекту, обсяг кредитних ресурсів становить 34 млн євро. Реалізація полягатиме у будівництві другої черги вітрових електростанцій у Старому Самборі.

«В межах цього кредитного договору планується побудувати вітряків загальною потужністю більше  20 мегават. 20 мегават – це немало, це десь один район може бути забезпечений цим»,- пояснив директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів.

Також він додав, що таке джерело альтернативно електроенергії, як вітряки, буде розповсюджуватися Львівською областю.

«Наступні роки вітроелектростанції будуть будувати не тільки у Старому Самборі, але і в Сколівському районі. Зараз відбувається активний пошук таких земельних ділянок. Але насправді  це тільки старт», – додав він.

Додамо, що енергія, що вироблятиметься цими вітряками, забезпечуватиме не лише Старий Самбір, але й продаватиметься на всю Україну.

Нагадаємо, першу чергу вітряків у Старому Самборі відкрили у лютому 2015 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *