ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко запалив факел біля газового родовища на Львівщині

|

Президент Петро Порошенко відкрив Колодницьке газове родовище і дав старт видобутку газу, запаливши символічний факел. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

gaz

Глава держави нагадав, що Україну 25 років тримали на газовому гачку.

“Якими би гасла не були у попередніх влад, вони приходили і єдине про що говорили – як організувати схему поставок російського газу”, – додав Президент.

Він зазначив, що спочатку Україна змогла диверсифікувати джерела енергопостачання та забезпечити реверсні поставки газу з Європи, а зараз робить пріоритетним напрямом – розвиток українського газовидобування.

“При чому не монополізуємо через будь-які державні преференції. Нарешті, держава повернулася обличчям до чесних, справжніх, українських інвесторів”, – наголосив Глава держави.

Петро Порошенко також нагадав, що вдалося збільшити долю виробництва в атомній енергетиці. Президент заперечив загрозу віялових відключень електрики в зимовий період та запевнив, що Україна буде мати достатньо газу в своїх підземних сховищах.

“Все це закінчилося в 2014 році. І ми, незважаючи на війну, побудували економічно міцну незалежність нашої держави”, – сказав Петро Порошенко. При цьому він зазначив, що пропозиції росіян щодо постачання газу в Україну є неприйнятними.

“Ми з вами в Стокгольмі поговоримо про те, як укладався газовий контракт, і які там були несправедливі умови для України. І хто нас ставив на коліна”, – наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що енергетична незалежність та робота енергетиків так само важлива, як й “мужність українських хлопців на фронті, і робота українських дипломатів по створенню проукраїнської світової коаліції”.

У 2016 році фахівцями підприємства “Нордік” було проведено збір, обробку та аналіз геолого-промислових даних Колодницької і прилеглих площ, переінтерпретацію та обробку сейсмічних матеріалів по Колодницькій площі. У березні-квітні 2016 пробурена пошукова свердловина 1-Колодницька, в якій отримано промисловий приплив газу дебітом від 7,6 до 42,3 тис. м3/добу. Таким чином було відкрито Колодницьке газове родовище. За цей короткий час ПП “Нордік” пробурено ще дві свердловини – 2-Колодницька, 3-Колодницька, з яких також отримано промисловий приплив газу. Підприємством збудовано установку підготовки газу (УПГ-Колодницьке), де видобутий із свердловин газ проходить очистку і підготовку та підключено свердловини 1-,2-,3-Колодницькі до магістрального газопроводу.

Нині родовище введене в дослідно-промислову експлуатацію дебітом 10 тис. м3/добу, до кінця 2016 року планується видобувати вже 30 тис. м3/добу, а в 2017 році дебіт газу має становити 100 тис. м3/добу.

Додамо, що у рамках свого візиту на Львівщину Петро Порошенко відвідав Міжнародний економічний форум у Львові та відкрив другий завод компанії BADER Ukraine.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *