ОСТАННІ НОВИНИ

Суд відпустив посадовця мерії Голеця укріплювати сміттєзвалище

Діана Лядик

|

Керівнику управління житлового господарства Юрію Голецю «світить» від 3 до 5 років ув’язнення у справі щодо трагедії, яка відбувалась у травні 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі. Про це сьогодні, 2 листопада, під час прес-конференції повідомив головний прокурор Львівської області Юрій Квятківський, передає кореспондент Львівського порталу.

golets

За словами прокурора, Юрія Голеця підозрюють у неналежному ставленні до свої посадових обов’язків.

«У провадженні триває слідство в частині правомірності дій посадовців органів місцевого самоврядування в частині дотримання вимог законодавства при виконанні пожежогасіння на Грибовицькому полігоні. 31 жовтня 2016 року у цьому  провадженні оголошено підозру за статтею 367ч.2 посадовцю відповідного департаменту Львівської міської ради, якому підзвітне та підконтрольне ЛКП «Збиранка».  Вказана особа неналежно поставилась до виконання  своїх обов’язків щодо здійснення контролю за підпорядкованим підприємство, проведення на ньому перевірок, незабезпечення визначення відповідної стратегії розвитку підприємства, а саме в частині забезпечення виконання вимог законодавства щодо вжиття заходів до інженерної стійкості тіла полігону. В тому числі перешарування, ущільнення полігону, зміцнення його укосів, що  також зумовило настання надзвичайної події, яка мала місце у травні», – повідомив Ю. Квятківський.

Також він повідомив, що саме прокуратура ініціювала на вчорашньому судовому засіданні, аби Юрія Голеця відпустили під особисті зобов’язання.

«Ухвалою слідчого суду від 1 листопада 2016 року до підозрюваного з урахуванням середньої тяжкості злочину застосований запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Ми проводимо подальше розслідування…Після події, яка відбулася у травні, органом місцевого самоврядування (мова йде про департамент житлового господарства ЛМР, в.о. якого до 1 листопада 2016 року був Голець-ред.) були розроблені заходи зі стабілізації тіла полігону. Керівник мав причетність до розроблення цих заходів, і сьогодні залишити такого керівника під домашнім арештом – неправильно. Ми врахували його стан, відношення, проведення роботи і ми обрали таку міру запобіжного заходу», – зазначив прокурор, додавши: «Сьогодні зменшуються укоси полігону, що забезпечить його стійкість. Сьогодні розроблені заходи і комусь їх треба виконувати».

Також Ю. Квятківський повідомив, що на час розслідування Юрій Голець не відсторонений від роботи у міській раді і надалі очолює управління житлового господарства.

За інформацією прокуратури, окрім Голеця, підозру іншим посадовим особам міської ради Львова, у тому числі міському голові Андрію Садовому, не оголошено.

Нагадаємо, обласна прокуратура висунула підозру Юрію Голецю у справі щодо Грибовицького сміттєзвалища. У мерії пояснили, чого саме стосується підозра.

Також саме сьогодні департамент житлового господарства ЛМР отримав нового очільника, до цього цю посаду у якості в.о. займав Юрій Голець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *