ОСТАННІ НОВИНИ

На вихідних під час марафону у Львові буде обмежено рух транспорту

|

У Львові 6 листопада відбудеться головний біговий старт західної України – GRAND PRIX LVIV HALF MARATHON 2016.  Вперше біговий захід подібного масштабу відбудеться у місті Львові центральними вулицями в одне коло. Старт та фініш усіх дистанцій запланований біля Львівської опери. У зв’язку з проведенням марафону, у цей день будуть ускладнення в русі приватного транспорту та зміни в русі громадського транспорту тими вулицями, якими пролягатиме маршрут забігу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

1

Маршрут півмарафону пролягатиме містом такими вулицями: вул. І. Гонти, вул. Листопадового Чину, площа Св. Юрія, вул. Шептицьких, вул. Антоновича, вул. Академіка А. Сахарова, вул. Д. Вітовського, вул. Шота Руставелі, вул. Левицького, вул. Пекарська, вул. Лисенка, вул. Беринди, вул. Коперника, вул. П. Дорошенка, проспект Шевченка.

Відтак, рух зазначеними вулицями 6 листопада орієнтовно з 08.00 год до 14.00 год буде ускладнений. В рух громадського транспорту будуть внесені зміни.

«Схема пробігу така, що зачіпає практично усі маршрути громадського транспорту: і автобусні, і тролейбусні, і трамвайні. Змушені будемо деякі маршрути просто закривати в цей день до обіду, тому що  значна частина маршрутів громадського транспорту буде накладена на маршрут марафону», – сказав заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Ігор Собенко.

За інформацією ЛКП «Львівелектротранс»,  тролейбусний маршрут № 13 у суботу та неділю 5 і 6 листопада 2016 року курсуватиме від вулиці Грінченка до ТЦ “Форум” без заїзду на проспект Свободи.

У неділю, 6 листопада 2016 р. до 8:00 електротранспорт курсуватиме за звичними маршрутами. На час проведення легкоатлетичних змагань (з 8:00 до 14:30) трамваї маршруту № 1 курсуватимуть від Аквапарку до площі Соборної, № 2 від вулиці Пасічної до Академії мистецтв; № 4 – тимчасово припиняє свою роботу. Трамвай № 10 курсуватиме із вулиці Пасічної до залізничного вокзалу через вулицю Городоцьку. Решта трамваїв курсуватиме за звичними маршрутами.

«Попереджаємо, що можливе ситуативне перекриття руху і відповідно зупинка у русі трамваїв на час руху вулицями колони легкоатлетів.

Так само через легкоатлетичний пробіг можливі ситуативні зміни у русі тролейбусів, оскільки траса легкоатлетичного пробігу проходитиме вулицями Шота Руставелі, Листопадового чину та Антоновича.

Починаючи із 14:30 усі маршрути електротранспорту, окрім тролейбусів маршруту № 13, курсуватимуть у звичному режимі за звичними маршрутами», – зазначили у ЛКП «Львівелектротранс».

Щодо автобусних маршрутів, то, за інформацією Ігоря Собенка, є певні маршрути, які не будуть працювати у неділю в першій половині дня. Це маршрути №48, №50, №53.

«Більшість маршрутів, які курсують до центральної частини міста, яких не торкається схема марафону, будуть їздити за закороченою схемою. Це маршрут №33, який від ринку «Південний» буде їхати по вул.Кульпарківській тільки до вул.Окружної. Маршрут №7 буде курсувати  по Кульпарківській, Клепарівській, Шпитальній, Під Дубом в об’їзд ділянки, де проходитиме марафон.  25-й маршрут на час перекриття курсуватиме також по Кульпарківській, Городоцькій, Клепарівській.

8-й маршрут їздитиме з Брюхович до пр.Чорновола до кільця біля Шевченківської районної адміністрації.

Маршрути №3А та №4А будуть закорочені – курсуватимуть від «Кінг-Кросу» та з Сихова відповідно до пл.Івана Франка, до Стрийського ринку.

Маршрут №А їхатиме з Галицького перехрестя до пл.Різні без змін.

Маршрут №45 курсуватиме від вул.Пулюя до вул.Сахарова. А 37-й та 46-й маршрути їхатимуть від кінцевих зупинок до пл.Митної. Маршрути, які курсують з Винник, будуть закорочені до пл.Митної – це 29-й маршрут та 5А», – сказав Ігор Собенко.

Також він зауважив, що в кінці дня може бути більш детальна інформація про рух транспорту у першій половині дня 6 листопада.

Крім того, він додав, що під час проходження дистанції буде ситуативне перекриття руху і поліція пропускатиме в певні години громадський транспорт по вулицях, які передбачені  в маршруті  марафону. «Бо маршрут марафону прокладений таким чином, що матимемо певні відрізки, які вже пройдуть учасники забігу і ми зможемо відновити рух там на якийсь час. Можливо, потім будуть наступні етапи, то знов будуть затримки в русі, але рух транспорту координуватиме поліція і ми працюватимемо разом з ними», – додав Ігор Собенко.

Фото: ЛМР

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *