ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін дозволив звільнити Аласанію

|

Кабінет міністрів на засіданні в середу дав Державному комітету з питань телебачення і радіомовлення право звільнити голову Національної телекомпанії України Зураба Аласанію.

113

Про це заявив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Він також наголосив, що Аласанія не звільнений, оскільки Кабмін не має таких повноважень, а рішення може приймати лише комітет.

«Це було не звільнення. Вчора Зураб подав заяву про звільнення за власним бажанням, за процедурою ми повинні узгодити її з Кабміном», – пояснив він.

За словами Наливайка, коли це рішення Кабміну надійде в Держкомтелерадіо, воно буде розглянуте разом з заявою Аласанії і буде прийняте рішення про звільнення.

Він додав, що не підтримати це рішення комітет не може, оскільки Аласанія сам наполягає на своєму звільненні. У той же час комітет погодить за Аласанією термін, який той ще повинен буде відпрацювати.

За словами Наливайка, Аласанія просив звільнити його з 1 листопада, однак це неможливо.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і спорту Ігор Жданов утрималися від голосування за це рішення.

Коментуючи чутки про можливе призначення на цю посаду депутата від БПП Вадима Денисенка, Наливайко сказав, що вперше про це чує.

За його словами, однією з ймовірних кандидатур на посаду голови НТКУ є його нинішній перший заступник Олександр Харебін, однак поки його позиція з цього приводу невідома, оскільки він перебуває у відпустці в Дубаї.

Наливайко додав, що саме Харебін займається підготовкою до проведення Євробачення в Києві наступного року.

Як відомо, 1 листопада генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням з посади голови НТКУ, бо як він пояснює, існуючі закони і кодекси не дозволяють провести Євробачення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *