ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська митниця удосконалить роботу «єдиного вікна»

|

Вчора, 31 жовтня, у ЛОДА підписали меморандум про співпрацю в удосконаленні реалізації принципу «єдиного вікна» на Львівській митниці. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

voseny-2013-novyi-pp

Меморандум підписали Львівська облдержадміністрація, Головне Управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Державна екологічна інспекція у Львівській області, Львівська Митниця ДФС, Львівська регіональна служба державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті, Західноукраїнський офіс Європейської Бізнес Асоціації, Львівська торгово-промислова палата.

Підписаний документ декларує оптимізацію і спрощення процедури державного контролю при митному оформленні, а також забезпечення своєчасного інформаційного обміну між підприємствами, митницею та іншими контролюючими органами.

У тексті меморандуму йдеться про запобігання фізичного контакту між представниками підприємств і посадовими особами митниці та інших контролюючих органів, автоматизацію процесів, сприяння міжнародній торгівлі, створення сприятливого клімату для розвитку підприємництва, зниження витрат підприємств та ін.

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, підписуючи документ, зауважив, що сьогодні Львівська митниця – є добрим прикладом як можна організувати роботу таким чином, щоб підприємець, який отримує послуги з експорту чи імпорту, почував себе комфортно і захищеним.

На думку голови ЛОДА, популяризація роботи “єдиного вікна” вкаже на добру волю представників органів державної влади і бізнесу співпрацювати в безкорупційному і антикорупційному полі, для суб’єктів підприємницької діяльності – це буде більш чітка і зрозуміліша процедура.

«Ми ще раз підтвердимо, що експеримент, який започаткував на Львівщині Президент України, що дозволило отримати дуже суттєві доходи на ремонт доріг, отримає своє продовження в 2017 році», – зазначив голова облдержадміністрації.

Слід зазначити, що меморандум передбачає ефективну реалізацію положень постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2016 р. №364 щодо реалізації принципу «єдиного вікна» під час здійснення митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю.

Фото: Кордон

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *