ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців Львівщини закликають перевірити рівень цукру в крові

|

На Львівщині стартувала акція «Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету» (31 жовтня – 14 листопада), під час якої всі бажаючі зможуть визначити рівень цукру в крові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

tsukroviy-diabet

Акція приурочена до Всесвітнього дня діабету, який відзначається в усьому світі 14 листопада та спрямована на здійснення профілактичних, психосоціальних, санітарно-освітніх заходів що­до захворюваності населення Львівської області на цю недугу. В Україні майже 3% населення хворіє на цукровий діабет.

Проведення таких профілактичних акцій сприяє збільшенню виявляємості, зниженню рівня захворюваності, зменшенню кількості ускладнень, що виникають внаслідок цієї недуги та зменшенню витрат на лікування, а також соціальне забезпечення, і відповідно, покращенню якості та тривалості життя пацієнтів, зменшення інвалідизації людей працездатного віку.

«Дуже важливо нагадувати та пам’ятати про таку проблему як цукровий діабет. За минулий рік було обстежено близько 37 тисяч осіб, виявлено вперше – 2% осіб з підвищеним вмістом цукру в крові. На 1 жовтня 2016 року у Львівській області нараховується 63015 хворих на цукровий діабет, з яких 11 114 отримує лікування препаратами інсуліну (з них, 619 – діти). Прогнозована кількість інсулінозалежних пацієнтів на початок 2017 року складає 11 400 осіб», – зазначив головний позаштатний спеціаліст ДОЗ ЛОДА з ендокринології Юрій Вендзилович.

«Всім, кому близька ця тема просимо звертатися в поліклініки міста Львова та області. До акції приєднуються громадські організації та аптеки. Область повністю забезпечена інсуліном та потреба існує в забезпеченні глюкометрами та тест-смужками. Зараз зареєстровано по області 620 дітей, хворих на цукровий діабет, виявлених вперше – 62. Факторами ризику у дітей є: вага при народженні (<2,5 або > 4 кг), спадковість, ожиріння, висипання на шкірі, погане загоєння ран та карієс», – продовжив головний позаштатний спеціаліст ДОЗ ЛОДА з дитячої ендокринології Юрій Єрін.

До акції долучаються аптеки «3і», де буде проводитись також безоплатне вимірювання цукру крові для усіх бажаючих за адресами: № 85 с.Сокільники, вул. Стрийська, 30; № 37 м.Львів, вул. В.Великого, 51; №24 м.Львів, вул.Наукова, 47; №78 м.Львів, вул.Любінська, 104; №47 м.Львів, вул.Городоцька, 212.

Фото: promedical.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *