ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівелектротранс» отримав шість нових трамваїв

|

«Львівелектротранс» отримав шість нових трамваїв «Electron», сьомий буде доставлений у трамвайне депо № 1 вже найближчими днями. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

dsc0410-7b547ee965b7fb9c28199b1be63d6fdc

Трамваї «Electron» – це найсучасніші трамваї  українського виробництва. Вони мають 100% низької підлоги, тому повністю пристосовані для перевезення інвалідів та пасажирів інших маломобільних пасажирів. У трамвайних вагонах застосовано сучасну систему керування електроприводом польської фірми «ENIKA», завдяки чому ці трамваї споживають значно менше електроенергії, а ніж звичні трамваї «Tatra», які експлуатуються в нашому місті. Трамваї «Electron» обладнані сучасною інформаційною системою, яка включає електронні світлодіодні маршрутовказівники та голосову інформаційну систему.

Наразі ЛКП «Львівелектротранс» прийняло чотири трамвайні вагони, іще два проходять процедуру тестування. Сьомий трамвай надійде на підприємство найближчим часом.

Заплановано, що трамвай на Сихів курсуватиме із інтервалом у 5 – 6 хвилин. Від 17 листопада трамваї курсуватимуть від площі Соборної до Кінопалацу імені Довженка, а до кінця року трамвай поїде до вулиці Вернадського.

Відповідно до розрахунків служби диспетчеризації та організації руху ЛКП «Львівелектротрансу», від своєї кінцевої на вулиці Вернадського до площі Соборної трамвай буде їхати біля 25 хвилин, плановий випуск на маршрут складатиме 13 вагонів. Зараз спільно із Управлінням транспорту та зв`язку напрацьовується комплекс заходів із покращення організації дорожнього руху на ділянці від площі Івана Франка до площі Соборної. Реалізація цих заходів дозволить скоротити час оборотного рейсу на новому трамвайному маршруті.

Як зазначив директор ЛКП «Львівелектротранс» Михайло Сидорович, трамваї розпочнуть курсувати за маршрутом «Сихів – площа Соборна» в другій половині листопада.

«Трамваї інтенсивно готуються до виїзду. Зараз тривають підготовчі роботи: кріплення компостерів, перевіряємо роботу всіх вузлів, представники польської фірми завершують налагоджувальні роботи. Трамваї пройшли випробування по 150 км пробігу по трамвайних коліях міста.

Трамваї оснащені кондиціонуванням, зручними сидіннями, хорошим зручним салоном, затемненими вікнами, завдяки чому буде менше дошкуляти сонце.

Водії пройшли відповідне навчання, стажування щодо роботи на нових транспортних засобах. Водіїв нам вистачає, у нас добре заповнений штат», – наголосив Михайло Сидорович.

Планується, що поряд із новими трамваями «Electron» на новій трамвайній лінії на Сихів курсуватимуть трамваї «Tatra», які проходять капітально-відновлювальний ремонт силами ЛКП «Львівелектротранс».

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *