ОСТАННІ НОВИНИ

В ОБСЄ підтвердили, що Росія перекидає війська і зброю на Донбас

|

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ, незважаючи на постійні перепони з російського боку, зафіксувала випадки перекидання військових і зброї з Росії на окуповану територію Донбасу, пише Укрінформ.

1900250

Про це заявив у четвер на засіданні Ради ОБСЄ у Відні представник США при організації посол Деніел Байєр

«Попри обмеження з боку об’єднаних сепаратистських сил, СММ продовжує документувати докази того, що Росія відправляє свої сили і військову техніку в Україну», – наголосив американський дипломат

Так, за його словами, 17 жовтня спостерігачі помітили мінівен з військовими номерними знаками, який перевозив людей у камуфляжі з боку кордону з РФ у підконтрольну сепаратистам зону на території України. Автомобіль не перетинав кордону в офіційному пункті пропуску, уточив Байєр.

Крім того, минулого тижня, спостерігачі ОБСЄ помітили автобус, який перевозив близько 20 осіб в камуфляжній формі назад у Росію.

«Разом із посиленням заборони доступу (ОБСЄ – ред.), ці докази свідчать про продовження активної підтримки з боку Росії об’єднаних сепаратистських сил в Україні. Буквально минулого тижня Росія знову відхилила пропозиції про розширення площі операцій СММ, щоб покрити всі дев’ять прикордонних переходів з Росії в районах України, підконтрольних сепаратистам», – наголосив представник США при ОБСЄ.

У результаті, СММ функціонально обмежена моніторингом двох прикордонних переходів протягом однієї або двох годин на день.

«Росія має можливість і користується нею, щоб з легкістю переміщати зброю, паливо і боєприпаси через кордон, під покровом темряви й під час відсутності спостерігачів ОБСЄ», – заявив представник США.

Фото: Корреспондент.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *