ОСТАННІ НОВИНИ

Укрзалізниця анонсувала розширення локомотивного парку

|

Уже в листопаді фахівці ПАТ «Укрзалізниця» запропонують на розгляд правління компанії стратегію оновлення тягового рухомого складу Укрзалізниці до 2025 року. Про це повідомив член правління компанії Іренеуш Василевський., повідомили Львівському порталу у прес-службі «Укрзалізниці».

укрзалізниця

За словами Іренеуша Василевського, для підготовки стратегії оновлення рухомого складу, сьогодні необхідно зібрати максимальний спектр пропозицій від виробників цієї продукції та обговорити з ними технічні параметри рухомого складу, оптимального для українських магістралей.

За підрахунками «Укрзалізниці», потреба в парку магістральних вантажних, магістральних пасажирських та маневрових локомотивів на 2017 рік складає 2492 одиниці, тоді як на 2025 рік ці потреби зростуть орієнтовно на 16 % і складатимуть 2881 одиницю.

Зокрема, в Укрзалізниці підрахували, що до 2025 року орієнтовна потреба в придбанні нових магістральних тепловозів складає  приблизно 90 одиниць, а нових локомотивів – близько 460 одиниць. Зокрема, галузі потрібно близько 230 одиниць вантажних електровозів постійного струму, 160 вантажних електровозів змінного струму, 20 електровозів подвійного живлення для пасажирських перевезень та 50 вантажних електровозів подвійного живлення.

Оновлення тягового рухомого складу дозволить Укрзалізниці збільшити продуктивність локомотивів, зменшити собівартість перевезень та витрати електроенергії, збільшити міжремонтні періоди та зменшити витрати на виконання ремонтів, а також збільшити швидкість руху пасажирських поїздів за рахунок скорочення зупинок, перш за все при використанні двосистемних пасажирських локомотивів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *