ОСТАННІ НОВИНИ

Яромир Самагальський: «Наші політики лише звинувачують у всьому МВФ, виправдовуючи свою недолугість»

|

Екс-голова бюджетної комісії Львівської міської ради Яромир Самагальський про те, чому влада України постійно звинувачує у своїх проблемах МВФ:

самагальський

«Я просто кайфую, коли наші політики глаголять про співробітництво з Міжнародним Валютним Фондом. Вони про нього не говорять, а лише звинувачують у всьому, виправдовуючи свою недолугість. МВФ заставляє підвищити пенсійний вік, підняти тарифи на комуналку, розділити НафтоГаз, скоротити видатки на соціалку, підняти ціну газу внутрішнього видобутку до ринкової, скоротити кількість бюджетників, ліквідувати “чорну діру” в пенсійному фонді… У всьому винні вимоги МВФ. Смішна ситуація, коли уряд країни хоче позичити гроші, звинувативши кредитора і поставивши йому вимоги.
Яка це все дурня і маніпуляції . Міжнародний Валютний Фонд – це просто ЗВИЧАЙНИЙ БАНК, створений державами. Звідси і деяка поправка на політизацію. А в цілому – ЗВИЧАЙНИЙ БАНК, завдання якого фінансування країн, які хочуть реформуватися. Через це і низькі кредитні ставки. Тобто найдешевші “довгі” гроші.
Навіть при таких умовах МВФ хоче гарантії повернення кредиту. Тому, як звичайний банк, і вимагає баланс у позичальник, як звичайний банк, просить показати, яким чином ці кошти будуть повернуті , як звичайний банк, після аналізу економічної ситуації, видає набір рекомендацій для оптимізації фінансового становища. Ці рекомендації укладаються в просту тезу “Або менше витрачайте, або більше заробляйте”. Позичальник може менше красти, оптимізувати соціалку, реформувати структуру управління або піднімати економіку і більше заробляти. Бюджет позичальника повинен бути збалансованим. І все. Це основна вимога МВФу. А ви можете самі придумати шляхи оптимізації або прислухатися до теоретично можливих рекомендацій.
Але точно такі самі вимоги отримує кожне підприємство, кожна фізична особа, у кожній країні світу, які приходять у звичайний банк за кредитом. Ніхто вам не позичить, якщо ваш бюджет не збалансований, ви не маєте своїх рішень та шляхів його оздоровлення, або не хочете прислухатися до порад банку.
Ніхто вас нічого не заставляє. Це Ви приходите в Банк за позикою, а він лише хоче отримати свої гроші назад, “заробивши” 2% річних на інфляцію.
Все дуже просто. Але у нас як все дуже тупо».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *