ОСТАННІ НОВИНИ

Пікет під Ратушею через приміські маршрутки. Обурені пасажири будуть перекривати дороги і позиватися до суду

|

Сьогодні під стінами Львівської міської ради на пікет зібралися  пасажири, які невдоволені змінами кінцевих зупинок для приміських маршруток. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

bez-imeni

Під Ратушею зібралося кілька десятків пікетувальників.

«Нині тут зібралися жителі Пустомитівського, Городоцького, Жовківського, Самбірського районів. Ми вимагаємо, щоби кінцеві зупинки або повернули на Приміський вокзал, або облаштували належні автостанції і збільшили кількість міських маршруток звідти…», – пояснив депутат Пустомитівської міської ради Андрій Жидачек.

Також він наголосив, якщо їхні вимоги не виконають, мешканці цих районів звертатимуться до суду. «Є відповідна чинна ухвала сесії ЛМР №3165 від 28 січня 2010 року згідно з якою Пустомитівський напрямок мав би прибувати на вулицю Городоцьку, 112 (Приміський вокзал)», – додав Андрій Жидачек

Своєю чергою сільський голова Давидова Віталій Дяків розповів про те, що жителі села вже навіть погрожують перекрити львівську вулицю. «До мене приходи люди і казали, якщо нічого не зроблять, перекриють вулицю Зелену. Я попросив їх зачекати і ми відправили  запит до міськради, але відповіді так і не отримали. Думаю, мешканці готові вдаватися до радикальних дій…», – наголосив він.

І продовжив: «Із жовтня місяця значну кількість маршруток вивели за межі центру міста до АС-5, що є на перетині вулиць Луганської та Зеленої. Людям дуже незручно доїжджати на роботу, оскільки усі маршрутки сихівсього напрямку, які прямують до центру, вже переповнені, з іншої сторони ці зміни б’ють по гаманцях людей».

Як зазначила мешканка села Годовиця пані Світлана, раніше їхні маршрутки їздили до Приміського вокзалу, а тепер зупинку перенесли до вулиці Симона Петлюри, а це створює неабиякі незручності.

«Наші діти вчаться в інститутах, школах та гімназіях Львова. Їхати сюди – справжня мука: постійно спізнюємося на перший урок до школи на 10-15 хвилини, те саме стосується і студентів…Моя дитина пішла у перший гімназійний клас сюди. Раз в тиждень у нас буває так, що навчання закінчується о 14.10, раніше ми потрапляли додому вже о 15.00 чи 15.30, а тепер –  аж о 17.20, і лише тоді моя малеча обідає. Діти повертаються додому просто ніякі. І все це завдяки нашому меру Садовому…Кожного разу коли сідаємо у нашу маршрутку, коли наздоганяємо її на виїзді з міста, згадуємо про нього, бо все це позначається на здоров’ї нашого підростаючого покоління, вже не кажу про фінансову складову…», – жалілася жінка.

І зауважила: «Якщо із нами не будуть рахуватися, перекриємо трасу на Стрий, Городок, Березівку…».

До обурених пікетувальників вийшли керівник транспортного управління Львівської міської ради Віктор Щир та колишній директор АТП-1 Михайло Сидорович.

«Це питання регулює відповідний департамент облдержадміністрації. Він проводить необхідні конкурси для перевізників…Чому ви апелюєте до мера Львова? Маршрути встановлює не він… Схема маршруту, графік руху транспортних засобів, кількість маршруток оформляються у облдержадміністрації», – намагався вгамувати невдоволених людей Михайло Сидорович.

Фото: Вголос

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *