ОСТАННІ НОВИНИ

Останню можливість врятувати Львів від принизливого концерту Потапа і Насті має Синютка, - активіст

|

Громадські активісти Львова звернулися до очільника Львівської ОДА Олега Синютки, аби той заборонив у Львівському державному цирку проведення концерту Потапа і Насті Каменських. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив координатор ГО «Економічний бойкотний рух» Олег Радик.

fotorcreated

За словами активіста, у Львові акції протесту можуть мати гірші наслідки, ніж у Хмельницькому.

«Громадськими активістами зроблено все, щоб цей концерт не відбувся, бо ми розуміємо, що це будуть масові сутички. Я особисто зустрічався з організаторами концертів, поліцією…Я боюсь, що у нас сутички набудуть більшого масштабу, ніж у Хмельницькому», – зазначив він.

Також О. Радик, розповів, що останню можливість скасувати цей концерт має обласна влада в обличчі губернатора.

«Є зареєстрований днями лист десятка громадських організацій до голови ЛОДА. Державний цирк, де хоче виступати Потап і Настя,  є під егідою Мінкультури, тобто підпорядковується обласній адміністрації. Це єдина надія за планом «А» – все-таки втручання Олега Синютки. Він розумна людина і  має зробити правильні кроки. Інакше буде план «Б», а цього нікому би не хотілося. Навіть хлопці, які будуть пробувати не дати виступити Потапу у Львові і не принизити місто, кажуть – треба все зробити, щоб концерт не відбувся, і щоб знайшлося мирне рішення», – заявив активіст і додав, що у разі, якщо концерт таки відбудеться, він закликатиме прихильників «Економічного бойкотного руху» протестувати проти цієї події.

Нагадаємо, що у Львові рішенням міської ради заборонено  виступи артистів, що гастролюють країною-агресором, пропагуючи проросійські цінності.

Всередині вересня львівських депутатів закликали скасувати концерт Потапа і Насті.

У мерії ж конкретного рішення з цього приводу не прийняли. 

На минулій сесії обласної ради 25 жовтня депутат заявив, що концерт Потапа і Насті може призвести до соціального вибуху.

Додамо, що У Хмельницькому 21 жовтня близько сотні активістів зірвали концерт дуету «Потап і Настя Каменських».

«Концерт незадовго до початку скасували, але активісти зібралися біля центрального входу до клубу начебто для проведення мирної акції протесту, яка дуже швидко набула агресивної форми. Із криками «Ганьба» молоді люди облили вхідні двері кров’ю, закидали їх яйцями та почали кидати у бік приміщення петарди і димові шашки», – йдеться у повідомленні місцевої поліції.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *