ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині нарешті прокладуть вузьку колію, щоб їздити до Варшави

|

Після понад 70-річної перерви може бути відкрите ще одне залізничне сполучення між Україною та Польщею: Хирів-Добромиль-Нижанковичі-Перемишль. Про це повідомила директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської облдержадміністрації Поліна Лі.

koliya

Так, на території майбутнього митного переходу “Нижанковичі – Мальховіце” відбулись урочистості з нагоди відкриття проекту “Перша Бескидська Сокоризада залізниці”. У рамках цієї кампанії за вересень-жовтень волонтери очистили залізничну колію №102 довжиною близько 8 кілометрів, що є одним із кроків до відновлення у майбутньому залізничного сполучення “Хирів-Добромиль-Нижанковичі-Перемишль”.

За її словами, очистка цієї ділянки залізниці забезпечить прохідність для 15-тонної дрезини з міста Перемишля (Польща) до прикордонної станції у пункті пропуску “Нижанковичі-Мальховіце”.

“Такі заходи сприяють інтенсифікації транскордонного співробітництва та розвитку господарських зв’язків між прикордонними територіями. Зокрема, відновлення залізничного сполучення Хирів- Перемишль дасть новий імпульс для розвитку Старосамбірського району”, – зазначила Поліна Лі.

Додамо, що участь в урочистостях з нагоди відкриття проекту взяв участь народний депутат України Андрій Лопушанський, представники Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, Львівської залізниці, Головного управління ДСНС України у Львівській області, курсантів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, а також представників прикордонних служб, залізниці та міністерства оборони Республіки Польща.

Водночас голова Львівської ОДА Олег Синютка під час програми «Віч-на-Віч» Олег Синютка повідомив,що незабаром розпочнеться будівництво колії з Львова до Варшави.

«Будівництво вузької колії за напрямком Львів-Рава-Руська-Варшава для того, щоб потяги могли швидше прибувати до Львова, і щоб ми мали сполучення. Також я  сподіваюся, що ми отримаємо погодження на пуск щоденного потягу Перемишль-Львів. Таким чином люди, які сьогодні мають багато проблем, стоячи в чергах на кордоні, матимуть кращу комунікацію і кращі можливості для сполучення», – зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *