ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада вимагає не піднімати зарплати нардепам

|

Львівська обласна рада ініціювала звернення до  Верховної Ради України з вимогою не піднімати зарплати народним депутатам. Таке рішення депутати облради прийняли під час вчорашнього сесійного засідання, передає кореспондент Львівського порталу.

ЛОР

Як зазначають депутати, таке нічим не виправдане рішення народних депутатів України викликало справедливе обурення суспільства.

Як йдеться у зверненні, «значне підвищення заробітку народним обранцям виглядає цинічним на тлі зубожіння українського народу».

«Не припустимо призначати собі такі величезні зарплати, тією ж рукою голосуючи за мінімальну зарплату для українців на рівні 1700 гривень, а мінімальну пенсія – 1300 грн. У проекті бюджету також передбачено, що зарплати бюджетним працівникам впродовж наступного року зростуть на 20%. Це розхвалене підвищенні знівелює інфляція, а вчителі, лікарі, працівники закладів культури й далі отримуватимуть мізерну платню. Хіба вони менше і гірше працюють, ніж народні депутати?

Виправдання, що високі зарплати нардепам – це шлях до подолання корупції, не витримує жодної критики. Для попередження корупції треба скасувати депутатську недоторканність, а корупціонерів притягувати до кримінальної відповідальності.

Хочемо також нагадати, що після Революції гідності Верховна Рада 7 скликання проголосувала за зниження зарплат народним депутатам до 6 тисяч гривень. Це було логічне і справедливе рішення. Минуло не багато часу – і постмайданівські обранці забули, що таке справедливість і вже кілька разів підвищували собі платню.

Вимагаємо від Верховної Ради скасувати заплановане з 1 листопада 2016 року підвищення заробітної платні народним депутатам України», – зазначають депутати облради у зверненні.

Як повідомляв Львівський портал, Рада майже удвічі збільшила посадові оклади народних депутатів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *