ОСТАННІ НОВИНИ

Львів хоче землі Рясне-Руської

|

Пакет документів щодо зміни меж Львова надійшов у Львівську облраду наприкінці 2015 року, однак був завернутий на доопрацювання. Бо до Львова приєднали землі які місту не належать. Про це на прес-конференції у межах конференції «Кращі практики об’єднання громад та дороговкази на майбутнє» повідомив голова Львівської облради Олександр Ганущин.

земля

Зі слів голови облради, зараз керівники Львова використовують підміну понять, змішуючи в купу процеси зміни меж міста, об’єднання громад та законодавчі ініціативи щодо агломерацій.

«Щодо зміни меж є пакет документів. На недоліки ми вказали міському голові Львова. Як тільки недоліки будуть виправлені – місто відмовиться від територій, які не погодила одна із сільських рад – обласна рада буде розглядати це питання», – повідомив О.Ганущин.

З його слів, доопрацьований пакет документів з усуненням недоліків поки що в обласну раду не подано. Як пояснив О.Ганущин, документи завернули через те, що Львівська мерія включили у межі міста території села Рясне-Руське Яворівського району, не отримавши погодження сільської ради.

«Це неможливо погодити. Потрібно подати новий пакет документів, без Рясне-Руське, і рухатися вперед», – зазначив О.Ганущин.

«Щодо змін до проекту перспективного плану. Очільник міста і міська рада на цей поїзд спізнилися, оскільки не проявляли особливо інтересу, а вирішили вскочити у поїзд наприкінці.

Якби остання сесія Львівської міськради прийняла рішення про добровільне об’єднання, був би предмет для розмови. Але ніхто нічого не прийняв. Значить, немає намірів рухатися у межах добровільного об’єднання. Є розмови, але реальних намірів немає. А ніхто не заважав цього робити», – продовжив О.Ганущин.

Голова облради також пояснив, чому ініціатива Садового щодо створення так званої агломерації не була підтримана на сесії облради.

«Пройдуть правки до закону про так звану агломерацію, будемо говорити. А до того часу, є законодавче поле, добровільне об’єднання громад, з яким Львів не стартував. Є зміна меж – подавайте документи, будемо розглядати», – додав О.Ганущин.

ZIK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *