ОСТАННІ НОВИНИ

Куди скаржитись на неякісне обслуговування у маршрутках Львова?

|

У львів’ян часто виникають конфліктні ситуації з водіями маршруток чи невдоволення технічним станом транспорту. ГО “Зручне місто” на своїй сторінці у Facebook опублікувала поради для львів’ян, як правильно повести себе та куди бігти скаржитись, коли у вас виникають проблеми з обслуговуванням у транспорті.

маршрутка

Скаргу необхідно подавати одним із двох способів (краще використати обидва одночасно):
1. Дзвінок на Гарячу лінію міста за телефонами 1580 (працює лише з міських номерів) або 297-59-11, 297-59-99 (з мобільного набирати +38(032) 297-59-11).
Диспетчерам потрібно назвати дату, час, номер маршруту та місце пригоди, тобто на якій зупинці або між якими зупинками сталось порушення. Також слід вказати державний номерний знак автобуса, щоб потім під час розгляду скарги можна було встановити, хто саме був за кермом у цей момент. У кінці дня всі скарги розподіляють по управліннях, а на наступний день їх починають розглядати чиновники.

  1. Письмова скарга в Управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради. В скарзі слід також вказати дату, час і місце події, номер маршруту, а також державний номерний знак транспортного засобу. Також вкажіть наявність фото- і відеодоказів. В тексті слід викласти суть скарги і перелічити вчинені водієм порушення.

Письмову скаргу в Управління транспорту можна подати двома способами:

➡ Надіслати рекомендованим листом через будь-яке поштове відділення міста (вартість такого листа разом з марками близько 5 грн 40 коп.).

Поштові відділення працюють до 19:00, головне поштове відділення на вул. Словацького працює до 20:00 у будні дні.

➡ Зареєструвати скаргу в одному з ЦНАПів міста (Центр надання адміністративних послуг ЛМР). Послуга безкоштовна.

Головний ЦНАП розташований в Ратуші (бічний вхід), також є територіальні підрозділи в різних районах міста (Виговського, 32; Левицького, 67; Чупринки, 85; Червоної Калини, 72а; Хвильового, 14а). Там створюється електронна черга, скаргу реєструють, видають вам реєстраційний номер, графік роботи зручний – в середу і четвер працюють до 20:00 (але графік роботи слід уточнити перед походом). Радимо реєструвати два екземпляри скарги, вона вам може знадобитись в разі повторного звернення.

⚠ Для написання скарги НЕ використовуйте електронні звернення, адже юридично такі звернення не мають статусу офіційних. Вони носять статус інформаційних запитів і не є обов’язковими до розгляду, а також на них не обов’язково давати відповідь.
⚠ Також ми не радимо звертатись напряму до перевізника, оскільки керівництво АТП на такі скарги не реагує і такі випадки умисно приховує – їм невигідно наказувати своїх водіїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *