ОСТАННІ НОВИНИ

Питання виділення землі для львівських АТОвців перетворилося на політичний футбол, - депутат

|

Питання виділення бійцям АТО земельних ділянок у Львові перетворилося на політичний футбол. Про це під час сесійного засідання повідомив депутат Руслан Кошулинський, передає кореспондент Львівського порталу.

земля

Є велика кількість звернень та відбулися численні акції протесту під стінами Львівської міської ради учасників бойових дій – людей, які пройшли війну. Вони зверталися до міської влади про виділення земельних ділянок. Відповідь, яку вони отримали від міського голови Львова: не встановлено межі міста Львова і не проведену повну інвентаризацію земельних ділянок міста Львова. Але цей процес триває вже не перший рік. Ще у червні-липні 2015 року селищні ради ближніх до Львова сіл, а саме Лисиничі, Чижки, Пасіки Зубрицькі, Зубра, Сокільники, Скнилів, Зимна Вода, Лапаївка Пустомитівського району дали згоду на вилучення земельних ділянок на території району і включення їх в межі міста Львова. Є відповідне рішення Пустомитівської районної ради №629 від 18.09.2015 року.

Також у облраді заслухали аудіозапис виступу міського голови Львова Андрія Садового з минулого сесійного засідання: «Я про межі Львова говорив неодноразово з колегами з області… З Ганущиним я почав говорити методом настирливості більше місяця тому. Я переконаний, що на одному з найближчих засідань сесії обласної ради має бути проголосована ухвала про межі міста Львова. Вона є готова. Рік часу вона лежить у області…»

Як далі продовжив Руслан Кошулинський, йде мова про майже 60 га вільної землі на території Львова, і це тільки у Залізничному районі, (мікрорайон Білогорща), яка могла би бути передана учасникам АТО.

Отож, Руслан Кошулинський звернувся до міського голови та його політичної сили: « Товариство, ви є владою у місті Львові – голова міста, голова партії, найбільша фракція. Ваша фракція при владі в обласній раді – перший заступник, друга за чисельністю фракція. Можете пояснити, що це за політичний футбол? Чому ви обманюєте людей, чому сьогодні земля не передається людям? Вам це вигідно? Тоді скажіть прямим текстом, що вам вигідно не дати учасникам бойових дій землю…», – зазначив Руслан Кошулинський.

Свою чергою перший заступник голови Львівської облради Парасковія Дворянин додала, що міська рада ще рік тому подала своє звернення у ЛОДА щодо затвердження меж Львова. «Сьогодні я почула дуже гарний жарт від колег на радіо «Львівська хвиля» про те, що обмеженим людям не треба меж. Пропоную вам не бути обмеженими», –  зазначила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *