ОСТАННІ НОВИНИ

Медичний центр «Мікрохірургія ока» отримав надсучасне обладнання для проведення операцій

|

Для медичного центру «Мікрохірургія ока» придбали надсучасний факоемульсифікатор, за допомогою якого уже провели понад 300 операцій на оці. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

dsc0004-d07a86e77754b6b4f6f7050747fd3cb1

Цьогоріч для медичного центру « Мікрохірургія ока»8-ї міської клінічної лікарні, у якому щороку проводять близько 1,5 тис. операцій на оці, за кошти міста придбано надсучасний факоемульсифікатор. Це дозволить максимально точно виконувати операції  високої складності з видалення катаракти та глаукоми.  За допомогою апарату уже провели понад 300 операцій на оці.

Офтальмологічна хірургія вимагає якісно іншого підходу, зважаючи на високу складність операцій на мікрохірургічному рівні. Відтак, для міського центру «Мікрохірургія ока» за кошти бюджету розвитку міста придбано надсучасний факоемульсифікатор, який дозволяє дуже точно виконувати комбіновані операції з видалення катаракти і глаукоми будь-якої складності. Післяопераційний період після такої операції – день-два, оскільки забезпечується мінімальний травматизм і якісне виконання усіх етапів операції. Вартість такого апарату – 2, 6 млн. грн.

«Всі досягнення, які є в інженерній медицині, закладені в цьому апараті. Висока швидкість роботи апарату поєднується з максимальною точністю, яка досягається завдяки новітній технології. Є можливість найточніших налаштувань згідно з індивідуальними особливостями пацієнта, а система дозволяє забезпечити стабільність внутрішньоочного тиску, зменшуючи його негативний вплив на всі структури ока, зокрема, на зоровий нерв, сітківку та судинну оболонку. Це контролюється спеціальним датчиком. Технологія зменшує негативний вплив ультразвуку на тканини ока, сприяє кращій адаптації рогівкового розтину та зменшує ризик виникнення інфекційних ускладнень», – розповідає  завідувач відділення медичного центру «Мікрохірургія ока» Тетяна Смаль.

За словами професора Ігоря Новіцького використання сучасного обладнання дасть змогу проводити тисячі хірургічних втручань високої складності з видалення катаракти і глаукоми та принципово по-новому підійти до діагностики і лікування пацієнтів, які мають захворювання очей. Таке високоточне лікування забезпечує пацієнту безпеку, спрощуючи і пришвидшуючи роботу в операційній. Адже за час функціонування Центру проведено близько 20 тис. операцій на оці, і з них – майже 16 тисяч – високої складності на мікрохірургічному рівні».

Для операції пацієнт повинен мати скерування, щоб була змога оформити історію хвороби і пройти перед тим обстеження.

Довідка

У медичному центрі «Мікрохірургія ока» надається висококваліфікована хірургічна та терапевтична медична допомога при захворюваннях очей, розробляються та впроваджуються нові методи лікування, надають діагностичну та консультативну допомогу лікарям-офтальмологам міста.

Тут виконують операції з катаракти (факоемульсифікація з імплантацією різних типів штучних кришталиків, в тому числі – мультифокальних кришталиків, які забезпечують пацієнтам якісний зір одночасно здалеку і зблизька); реконструктивні операції переднього відрізку ока, в тому числі з вторинною імплантацією штучних кришталиків різних моделей; антиглаукомні операції, в тому числі непроникаючі; комбіновані операції: факоемульсифікація катракти і антиглаукомні операції; операції на рогівці, з приводу косоокості,  відшарування сітківки,  дакріоциститу та багато інших. При захворюваннях сітківки, зокрема при віковій макулодистрофії, проводяться інтраокулярні введення лікарських препаратів, що забезпечує стабілізацію функцій, а також покращення зору.

У Центрі працює 9 лікарів.  Центр розраховано на 40 ліжок.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *