ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина налагоджуватиме співпрацю з Грузією у сфері економіки та туризму

|

Львівщина налагоджуватиме співпрацю з Грузією у галузі туризму, освіти, охорони здоров’я, спорту та економіки. Також у Львові відновиться робота Почесного консульства Грузії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

532906

Голова ОДА подякував за прийом представників департаменту охорони здоров’я та Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у центрі Університетської дитячої лікарні у м. Тбілісі, а також висловив сподівання на співробітництво між країнами у інших напрямках.

«Для нашої області важливою була б співпраця у галузі економіки та туризму. Зокрема, хотіли б налагодити експорт наших товарів, особливо сільськогосподарських, на ваші ринки, – зазначив Олег Синютка. – Цікавить нас і співробітництво у галузях спорту та освіти. Зі свого боку, будемо раді участі ваших спортсменів у змаганнях, що відбуваються на Львівщині».

За словами Олега Синютки, на сьогодні багато українців для відпочинку обирають саме у Грузію. Тому для пожвавлення співробітництва у сфері туризму дуже важливо налагодити авіасполучення між Львівщиною та Грузією. Зокрема, вартувало би відкрити авіарейси Львів-Тбілісі та Львів-Кутаїсі.

Зі свого боку, Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні розповів про туристичну кампанію Грузії, авіасполучення з іншими країнами Європи, зокрема Україною, та їх вплив на розвиток економіки країни.

«Лише минулого року Україна експортувала товарів до Грузії на суму 455 мільйонів доларів. А від початку минулого року нашу країну вже відвідало близько 270 тис українців. Тому, звичайно, співпраця у сферах туризму та економіки між Україною та Грузією є для нас дуже важливою, – наголосив Міхеїл Уклеба. –Також вам вартувало би презентувати у Грузії туристичні можливості Львівщини, зокрема розповісти про санаторно-курортні заклади».

За словами очільника Львівщини, ще однією сферою, яка досить активно розвивається у Грузії та на Львівщині, є тваринництво, тому співпраця у цих галузях теж була б досить доречною.

Фото: 24tv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *