ОСТАННІ НОВИНИ

Українці більше не побачать «Пряники з картоплі»

|

Держкіно відмовило у видачі державних посвідчень та скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними видані прокатні посвідчення ще на ряд фільмів. Про це повідомляє прес-служба Держкіно, передає Львівський портал.

кінематограф

На підставі висновків Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів Держкіно України прийняло рішення відмовити у державній реєстрації та у видачі державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів на х/ф «На краю безодні» реж. Савельєв В., 2016 р. (укр. виробництва) та т/c «Одного разу в Ростові», реж. Худьяков К., 2012 р. (виробництво РФ); т/с «Особиста справа» реж. Мельниченко В., 2005 р. (виробництво РФ); т/с «Втеча 2», реж. Нікіфоров В. (виробництво РФ), 2012 р. та т/с  «Рижі»,  реж. Владовський В.,  2013 р. (виробництво РФ) як таким, що не відповідають вимогам чинного законодавства України, а саме ст.15-1 Закону України «Про кінематографію».

Реагуючи на інформацію Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, а також на інформаційні запити і скарги громадян, за висновками Експертної комісії, викладеними у рішеннях, прийнятихвідповідно до пункту 3 статті 15-1 ЗУ «Про кінематографію», Держкіно України анулювало державні посвідчення та скасувало державну реєстрацію на: х/ф«Пряники з картоплі» реж. Гіргель С.,  2011 р. (виробництво РФ), х/ф «Марна жертва» реж. Янощук В., 2012 р. (виробництво РФ), «Кохання Каті 1»,  реж. Гольдман Д., 2012 р.(укр. виробництво), «Кохання Каті 2»,  реж. Гольдман Д., 2012 р. (укр. виробництво); х/ф «Кохання без зайвих слів»,  реж. Шабанов Ф., 2013 р (виробництво РФ). і на т/с  «Несподівана радість»реж. Касаткін А., 2012 (виробництво РФ), у зв’язку з тим, що ці фільми містять ознаки порушення чинного законодавства України, а саме ст.15-1 Закону України «Про кінематографію».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *