ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові виявили причину потопів під час дощу

|

У Львові завершили осінній комісійний огляд доріг , який тривав з 3 до 23 жовтня. На черзі дороги державного значення, які оглянуть впродовж наступних чотирьох днів. Загалом обстежили вже понад 700 кілометрів дорожнього покриття, повідомляє патрульна поліція Львова.

1
У всіх районах Львова критична ситуація з люками, дощоприймачами, оглядовими колодязями.
За словами начальника сектору безпеки дорожнього руху Романа Вахули, решітки не відповідають нормам ДСТУ, а також є осілі, чи навпаки –  виступають. У багатьох місцях вони відсутні.
«Друга проблема у всіх районах Львова – це неправильно встановлені знаки на зупинках громадського транспорту. Попри те що осінь і на деревах практично не має листя, деякі знаки не проглядаються», – додав Роман Вахула.
Ще одне порушення – це напливи асфальту на дорогах, просідання на проїжджій частині та тротуарах, провали.
Інспектори сектору безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у місті Львові зафіксували усі недоліки в актах огляду. Вони надішлють вимоги щодо усунення порушень балансоутримувачам.

2
Є порушення, які мають усунути негайно. Деякі недоліки мають виправити впродовж місяця. Наприклад осідання, вибоїни, напливи та інші деформації глибші 6 сантиметрів за 10 діб, інші – 30 діб. Замінити дощоприймачі, що не відповідають вимогам та привести у відповідність до вимог ДСТУ 3587-97 висотні позначки кришок люків та решіток дощоприймальних колодязів відносно рівня покриття проїзної частини дороги за 7 діб з дня отримання вимоги. Відсутні дорожні знаки мають встановити негайно. Замінити пошкоджені, а також попереджувальні знаки і знаки пріоритету, що не відповідають стандартам за 3 доби. Відновити розмітку впродовж 30 днів. Якщо розпорядники не виконають вимог патрульної поліції, інспектори складуть протоколи за статтею 188-28 КУпАП «Невиконання законних вимог посадових осіб уповноважених підрозділів Національної поліції щодо усунення порушень правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху. Штраф від 255 до 340 гривень за рішенням суду.

До комісій з обстеження доріг , окрім інспекторів сектору безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у м.Львові, входили головні спеціалісти відділів комунальних господарства районних адміністрацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *