ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині виготовлятимуть ще більше сиру: відкрито новий цех

|

У суботу, 22 жовтня, у с. Нижнє Гусне Турківського району на базі підприємства “Еко-Газда” відкрили новий молокопереробний цех площею 700 м кв із виготовлення сирів.  За одну зміну тут перероблятимуть 5 тонн молока. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

1

Керівник Львівської ОДА Олег Синютка ознайомився із процесом переробки молока та виготовленням різних видів сирів у новому цеху.

“Це перший молокозавод, який за багато десятків років збудували на Турківщині. Це є дуже важливим не лише з огляду на виробництво якісного натурального сиру, це чудова можливість для людей, які недалеко від власних осель, здаватимуть молоко і матимуть щодня непоганих додатковий дохід, – заначив Олег Синютка.

Директор департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Наталія Хмиз наголосила на важливості відроджернні традиції сироваріння на Турківщині.

“На початку 20-го століття сири, виготовлені на території теперішнього Турківського району експортували по усій Європі. Відродження цієї памяті, яка ще напевно залишилась у підсвідомості, відновлення традицій, нове життя для сільських територій, додатковий заробіток для населення – всі ці чинники впливатимуть позитивно на розвиток і даного підприємства, і регіону вцілому”, – зазначила Натілія Хмиз.

За словами керівництва цеху, тут вироблятимуть висококалорійні сири, із великою поживною цінністю.

“Сир вироблятимуть з високоякісного молока, яке отримується від корів, випас яких проводиться на гірських та пригірських пасовищах Карпат”, – зазначив керівник молокообробного цеху Руслан Кравчик.

Так, купуватимуть молоко у особистих селянських господарствах Турківського району. Реалізовуватимуть сирну продукцію, виготовлену у цеху, на ринках та торгових мережах області.

Варто зазначити, що будівництво цеху розпочали у 2015 році.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *