ОСТАННІ НОВИНИ

Хатії Деканоїдзе таки доведеться вивчити українську мову?

|

Сьогодні, 24 жовтня, Львівський окружний адміністративний суд повністю задовольнив адміністративний позов керівника ГО «Незалежні» Святослава Літинського до Міністерства внутрішніх справ України щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності Голови Нацполіції Хатії Деканоїдзе за невикористання державної мови у своїй службовій діяльності. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

1

«В березні я надіслав заяву до Міністерства внутрішніх справ про те, щоб вони провели службове розслідування, оскільки, на мою думку, голова Національної поліції порушує законодавство і Конституцію України. В ст. 10 Конституції вказано, що державна мова є українська і є роз’яснення Конституційного Суду, яке говорить, що в службовій діяльності обов’язково потрібно послуговуватись державною мовою. Пані Хатія в Україні перебуває близько 3 років і вона за цей час чомусь не вивчила державної мови навіть на базовому рівні. Я вважаю, що це є неправильно», – розповів активіст.

Оскільки Міністерство відмовилось дисциплінарно покарати голову Нацполіції, керівник ГО «Незалежні» вирішив звернутись до суду.

«Я звернувся в МВС, вони не провели жодного службового розслідування, просто написали якусь відписку. В травні я оскаржив їхню відповідь у суді. Тричі представники МВС в суд не з’являлися. Хатію Деканоїдзе як третю особу також багато разів викликали. Вони подали своє заперечення. На базі позову, заперечень, суд встановив, що дії МВС і Х.Деканоїдзе є неправомірними і зобов’язав їх ще раз розглянути заяву про притягнення до дисциплінарної відповідальності», – сказав Святослав Літинський.

«Суд постановив адміністративний позов задовольнити повністю. Визнати протиправними дії Міністерства внутрішніх справ України щодо неналежного розгляду клопотання Літинського Святослава Володимировича про порушення конституційних прав та притягнення до дисциплінарної відповідальності від 7.03.16. Зобов’язати МВС повторно розглянути клопотання Літинського від 7.03.16», – зачитав рішення головуючий суддя Олександр Сасевич.

Додамо, що дисциплінарна відповідальність може бути різною: попередження, догана, а за результатами кількох доган це може бути навіть звільнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *