ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митники знайшли серед секунд-хенду новий одяг

|

Серед секунд- хенду митники знайшли майже тонну  нового одягу європейських виробників. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Держприкордонслужби України.

1

Днями у митний пост «Малехів» Львівської митниці ДФС прибув вантажний автомобіль з товаром. Декларант одного з ТзОВ Львова подав до митного оформлення електронну митну декларацію та товаро-супровідні документи на «одяг, що був у користуванні, для подальшого використання, сортований з текстильних матеріалів (SecondHand)» загальною вагою 15 824 кг. Згідно з рахунком-фактурою вартість товару – 24 419,00 доларів США. Вантаж прямував на адресу того ж ТзОВ, відправником значилась фірма з Панами.

Спільно з працівниками Міжвідомчого цільового центру ( митна сотня) було здійснено повний митний огляд переміщуваних товарів і транспортного засобу. За результатами огляду встановлено наявність, окрім задекларованого, ще близько 925 кг товару, зокрема одяг чоловічий, жіночий та дитячий різних торгових марок та розмірів без ознак зношення. Залучені експерти визначили, що вартість незадекларованого одягу – майже 90 тис. грн.

Отже, декларант не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню. Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбачені ст.472 Митного кодексу України. За цим фактом складено протокол про ПМП. Товар вилучено до рішення суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *