ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати внесли зміни у процес отримання житла для учасників АТО

|

Вчора львівські депутати проголосували за  Програму про захист інтересів учасників антитерористичної операції, цю ухвалу підтримало 49 депутатів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

1437367041-1682-ato-voennyie-pres-tsentr-ato

На сесії міської ради депутати проголосували програму із правками про захист інтересів учасників антитерористичної операції, яка розроблена для вирішення матеріально-побутових проблем учасників АТО та членів їх сімей, із врахуванням прав на безоплатне отримання земельних ділянок. Програму підтримало 49 депутатів.

Як розповіла Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління ЛМР, у проекті, який напрацювала міжфракційна група, запропоновано захистити інтереси учасників АТО, які найбільше потребують такого захисту від міста.

«На відміну від першого варіанту програми, який був проголосований у квітні цього року, ми змінили черговість у програмі, поставивши на перше місце сиріт, які брали участь в АТО і які не мають куди повернутися. У другій черзі –  сім’ї загиблих, і в третій – учасники АТО, які стали інвалідами 1 або 2 групи.

Комісія, яка працювала надцією програмою, прийняла рішення розглянути надання або земельної ділянки, або коштів в першу чергу тим, хто нічого не отримував – ні жодної земельної ділянки, ні жодних коштів, ні квартир від держави. Найважливішим у тому, кому першим можемо щось запропонувати, є хвилі мобілізації, і пропонуємо почати з першої», – зазначила Гелена Пайонкевич.

Під час депутатського обговорення програми, були внесені і проголосовані певні правки у цій програмі. За потреби, усі необхідні правки і надалі вноситимуть, щоб учасники АТО отримали від міста належну допомогу.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *