ОСТАННІ НОВИНИ

Рада ухвалила відзначення 200-річчя Львівської політехніки та торгово-економічного університету

|

Верховна Рада України ухвалила постанову щодо відзначення 200-річчя Національного університету «Львівська політехніка» та відзначення 200-річчя Львівського торговельно-економічного університету. За відповідні рішення проголосували 264 та 252 народні обранці, про це передає кореспондент Львівського порталу.

9

Метою проекту постанови є забезпечення належних організаційно-правових, фінансово-матеріальних та інформаційних умов для реалізації комплексу заходів з приводу відзначення 200-річчя від дня заснування обох вишів.

Відзначення обох вишів заплановано на листопад-грудень 2016 року.

Як відомо, у 2016 році виповнюється 200 років з дня заснування Національного університету «Львівська політехніка», який є найстарішим технічним університетом в Україні та у Східній Європі.

Цього ж року виповнюється 200 років з дня заснування Львівського торговельно-економічного університету, який є найстарішим торговельно-економічним навчальним закладом України.

Ініціаторами законопроектів виступили нардепи: Оксана Юринець, Ірина Луценко, Ігор Васюник, Микола Кадикало, Михайло Хміль, Роман Мацола, Юрій-Богдан Шухевич, Ганна Гопко, Марія Матіос, Валерій Пацкан, Андрій Кіт, Ярослав та Богдан Дубневичі.

Фото: amum.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *