ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська агломерація «проковтне» Рудно, Винники, Брюховичі та найближчі села?

|

На сесії Львівської міської ради заслухали питання щодо врахування інтересів міста у процесі формування об’єднаних територіальних громад області. Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

1

Як заступник міського голови Львова з економічних питань та містобудування зазначив Ростислав Дацків, Львів не має конкуренції у Західній Україні, це велика агломерація.

За його словами, зараз місто Львів зі свого бюджету вкладає великі кошти в інфраструктуру Брюхович, Винник та Рудно. Тому, як він пояснив, Львів має право на розвиток агломераційного ареалу. Отож, Львівська міська рада  цього приводу підготувала звернення до Львівської обласної ради та Верховної ради України.

«Два роки тому був прийнятий закон про добровільне об’єднання громад. Тому, подавались пропозиції до перспективного плану Львова. Львів оточує велика кількість громад і вони мають право на просторовий розвиток. Великий пакет документів про затвердження меж Львова був поданий до Львівської облради. Є відповідні містобудівні розрахунки. Без взаємодії з навколишніми громадами працювати не можемо. Відтак, підготовлений проект меморандуму, де пропонується збереження місцевого самоврядування», –зазначив Ростислав Дацків.

Своєю чергою мер Львова Андрій Садовий зазначив, що це питання дуже важливе в часі розвитку міста на наступні роки. І на його переконання, необхідно внести зміни в закон щодо об’єднання територіальних громад. «Якщо Львів зараз приєднає територіальні громади, то наступного року необхідно буде проводити вибори», – зазначив Садовий.

«Пропоную створити робочу групу та напрацювати рішення, яке би консолідувало всіх. Сесія Львівської облради планується наступного тижня, але великої ініціативи з боку області не бачу. Ще в грудні минулого року весь пакет документів зайшов у Львівську обласну раду. На сесії облради має бути проголосована ухвала про межі міста Львова. Львів – це основа області, двигун, який задає динаміку всім іншим», – наголосив він.

«Я про межі Львова говорив неодноразово колегам з області. Я думаю, що це буде проголосовано. Ми у  вівторок мали зустріч всіх сільських голів населених пунктів біля міста Львова. І ми всі вийшли з одною думкою, що всі прекрасно розуміють, що без Львова розвитку в них не буде. Маю велике бажання, щоб ми суспільну агломерацію зробили і показали приклад. Мені це вигідно, щоб на цих територіях будували свої виробництва. Ми готові давати гроші на інфраструктуру. Люди будуть приїжджати витрачати ці гроші до Львова. Ми повинні переглянути весь принцип, який є на сьогоднішній день. Від хаосу переходити до системи», – додав міський голова.

Фото: Вікіпедія

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *