ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'яни пікетують проти забудови стадіону «Сільмаш»

|

У Львові в приміщенні сесійної зали міської ради пікетують мешканці проти забудови стадіону «Сільмаш», що на вул. Сулими, 1. Мешканці прийшли до депутатів з вимогою, щоб ті викупили стадіон у приватного власника і не дали там вмостити житлову забудову, передає кореспондент Львівського порталу із сесійної зали.

1

Мешканці прийшли до ратуші із плакатами «Я-«Сільмаш». За їх словами, депутати мають негайно проголосувати за рішення про викуп стадіону «Сільмаш» у підприємства «Три корони Девелопмент».

Як розповіли представники громади, на стадіоні було помічено землемірні роботи, відтак містяни почали хвилюватись, що ділянку готують під забудову, як це було зі стадіоном «Кінескоп», що навпроти.

Водночас легенда львівських «Карпат» Ігор Кульчицький наголосив, що саме на цьому стадіоні росла львівська команда, і його треба зберегти та відновити.

«Це стадіон, де народилася команда «Карпати» – вони прославили Львів. На цьому стадіоні тренуються діти…А тепер як забудують «Сільмаш» – де наші діти будуть займатися? Де є у нас стадіоні, площадки? Де у Львові басейни? У Львові було 9 стадіонів. «Кінескоп» забрали, «Торпеду» забрали, на місці Податкової було два стадіони. А де наші діти мають займатися?», – обурився він, закликаючи депутатів не віддавати стадіон під будівництво багатоповерхівок.

Водночас депутат Петро Адамик запевнив, що будівництва на стадіоні не передбачається.

«Купуючи цю нерухомість для суспільних потреб, ми унеможливлюємо будівництво там. Це буде власність міста…», – наголосив він.

Натомість депутат Андріян Гутник зазначив, що викупляти стадіон треба, втім за адекватну ціну, а не за 7 мільйонів, як це пропонується сьогодні.

У Львові сьогодні зранку, 20 жовтня мітингувальники заблокували вул… Городоцьку біля повороту на Левандівку.

«Акція протесту проти можливої забудови на останньому стадіону «Сільмаш». Машини і навіть маршрутки не пропускають. Ходять по зебрі люди різного віку. Маршрутки і машини розвертаються»,- йдеться у повідомленні спільноти «Варта-1» у Facebook.

mefjuyzmbo0

Зазначимо, що саме вул.Городоцька, 207  – юридична адреса стадіону.

Нагадаємо, на минулому пленарному засідання сесії міськради 4 жовтня депутати перенесли питання «Про викуп у ТзОВ “Три Корони Девелопмент“ для суспільних потреб об’єкта нерухомого майна – роздягальні для спортсменів та споруди стадіону на вул. Городоцькій, 207», оскільки міські обранці не зрозуміли, чому вартість території стадіону та його приміщень вартує більше 7 мільйонів гривень. Тоді пропонувалося правоохоронним органам перевірити оцінку цього майна, а потім виносити це питання на голосування.  Детальніше про інтриги довкола стадіону «Сільмаш» Львівський портал писав у статті: Не наш «Сільмаш»: чому руїна старого стадіону стала ласим шматком?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *