ОСТАННІ НОВИНИ

Українці, що працюють неофіційно, не отримуватимуть пенсію

|

Українці, які не мають 15 років страхового стажу не зможуть отримувати пенсію – їм будуть виплачувати тільки соціальну допомогу, розмір якої буде невеликим.

пенсія

Про це повідомила начальник Головного управління пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака, пише Вusinessua.

Вона додала, що майбутні пенсіонери плутають трудовий стаж із страховим, тому надіються на записи у трудовій книжці. Однак, із 2004 року в Україні відмінили поняття «трудова пенсія» – тепер діє тільки «страхова пенсія», тому одного лише запису в «трудовій» без сплати страхових внесків буде недостатньо.

«Згідно із законом, на пенсію може розраховувати людина, яка має не менше 15 років страхового стажу. Якщо його немає – пенсія не нараховується. Тоді людина може розраховувати лише на соціальну допомогу від держави, яка призначається через три роки після досягнення пенсійного віку і є значно меншою від мінімальної пенсії – у 63 роки. Виплатою соціальної допомоги займається Департамент соціального захисту населення», – повідомила Корчака.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *