ОСТАННІ НОВИНИ

Слідчий ізолятор на Львівщині, звідки утекло троє чоловіків, закриють?

|

Прокуратура Львівської області вимагає призупинити функціонування ізолятора тимчасового тримання Самбірського відділу поліції. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури області.

тюрма

Прокуратурою Львівської області за наслідками проведеної перевірки в ізоляторі тимчасового тримання Самбірського відділу поліції ГУ НП у Львівській області виявлено порушення Закону України «Про попереднє ув’язнення» щодо забезпечення належної охорони затриманих і взятих під варту осіб.

Зокрема, встановлено, що у жодній із камер зазначеної установи поліції не працюють засоби відеоспостереження. Крім цього, не створено спеціальних зон із використанням службових собак для їх вільного пересування у нічний час та охорони території ІТТ. Такі порушення та неналежне виконання працівниками поліції своїх службових повноважень призвели до того, що із вказаного ІТТ 16 жовтня втекли троє осіб, яким судом було обрано запобіжні заходи у вигляді взяття під варту за вчинення тяжких злочинів.

Також, в установі не дотримуються конституційні права громадян щодо матеріально-побутового, медичного забезпечення. Так, немає кімнати для короткострокових побачень з родичами або іншими особами, відсутні належно укомплектовані універсальні медичні аптечки з розрахунку на кожну камеру тощо.

Зазначимо, що ці порушення мають тривалий характер, у зв’язку із чим органами прокуратури області неодноразово, упродовж поточного та минулого років, вносились документи реагування.

Відтак, прокуратурою Львівської області на адресу керівництва ГУ НП у Львівській області внесено вказівку про призупинення функціонування ізолятора тимчасового тримання Самбірського ВП ГУ НП України у Львівській області до усунення виявлених порушень законодавства.

Загалом, цьогоріч прокурорами внесено уже 18 документів реагування з аналогічних питань щодо діяльності спеціальних установ поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *