ОСТАННІ НОВИНИ

Керівник «Укрзалізниці» Бальчун прогулявся Бескидським тонелем

|

У вівторок, 18 жовтня, голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Бальчун проінспектував хід будівництва Бескидського тунелю у Карпатах у рамках робочого візиту на Львівщину. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

бальчун

“Це найбільший інвестиційний проект у залізничній галузі, який реалізується за кредитні кошти міжнародних фінансових інституцій та має стратегічний характер для України. Дуже важливо, що тут застосовують новітні технології і виконують роботи згідно із європейськими стандартами», – зазначив він.

На об’єкті зараз тривають роботи з влаштування першого етапу колійного розвитку станції Бескид з боку Східного порталу тунелю, протипожежних резервуарів та протипожежної насосної станції, а також другого етапу облаштування підпірної стіни вздовж залізничних колій з боку Західного порталу тунелю. У грудні цього року планують розпочати роботи з кінцевої лицьової обробки тунелю.

Завершити будівництво тунелю планують в листопаді 2017 року, а в травні 2018 року закінчити облаштування залізничної інфраструктури. Після будівництва нового двоколійного Бескидського тунелю пропускна спроможність лінії Львів – Стрий – Чоп – держкордон з Європою збільшиться з 47 до 100 пар поїздів на добу. Кошторисна вартість робіт становить 2,193 млрд грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *