ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє українців за 98 днів пройшли босоніж від Ужгорода до Харкова

|

Сьогодні, 18 жовтня, завершилась 100-денна подорож двох відважних українців Вишиваним шляхом України – від Ужгорода до Харкова босоніж.

bosi

До Харкова Іван Онисько і Юрій Регліс дісталися ще 14 жовтня, пройшли його 16 жовтня,  втім вирішили ще кілька днів потоптати землю босими ногами.

15

«Ми дійшли до фінальної точки маршруту «Вишиваний шлях», але нас не дуже влаштовують числа, які ми маємо на кінець подорожі. 1981 км, 98 днів. Не хочеться розповідати всім, що ми пройшли майже 2000 км протягом майже 100 днів. Хочеться чогось круглішого. То ми так налаштовуємось, щоб вийшло саме 2000 км і 100 днів. Гарно ж?», – прокоментували хлопці у Facebook.

7

Сьогодні ж хлопці відзвітувались: за 100 днів ними подолано 1001 кілометр.

Під своєї подорожі Іван і Юрій стали справжніми зірками: їх у кожному місті впізнавали та пропонували певну допомогу: дощовики,  термобілизна, харчі і, звісно ж, ночіля. Траплялося, що до двох босих друзів на деякий час приєднувались їхні товариші чи просто люди, які вирішили випробувати «босу» мандрівку на собі.

5

4

«Люди про нас дізнаються і впізнають, запрошують до себе. Зупиняються водії – дають якісь персики, щось іще…», – розповів Юрко.

3

«Ми бували в будинках дуже різних людей: спілкувалися з привітними і не дуже, із заможними, бідними, селянами, людьми з міст, це дозволило скласти таку картинку місця країни, де ти живеш. Я думав, що ми будемо йти і от побачимо: на заході люди живуть ось так, а на сході – так. Відмінності дуже відносні. Наприклад, у мобільному операторі на заході більше «Київстару», «Лайфу», а на сході – «Водафону». Якісь такі речі. Звісно, мова – що далі на схід, то більше російської. Але загальні проблеми, те, чого вони хочуть, про що запитують, – усе типове, як на заході, так і на сході. Хочуть кращого добробуту, стабільності, але такі бажання я зустрічав не тільки в Україні, тому це притаманне всім людям», – розповів «Радіо Свободі» Іван Онисько.

12

11

Як відомо, оригінальна подорож Івана та Юрка розпочалась 8 липня з Ужгорода.

Товариші  – Іван Онисько (Тернопільска обл.)  і Юрій Регліс (Житомирська обл.) познайомились на Майдані у Києві, коли разом працювали у ГО «Пошта Майдану», де Юрій був керівником. Обидва хлопці люблять подорожувати, обидва мають нескінчений запас ідей та жагу до нових відкриттів. Окрім того, Іван та Юрко люблять Україну і своїм прикладом вирішили її популяризувати. Для цього друзі обрали нещодавно створений «Вишиваний шлях» України, по якому ще ніхто не встиг пройти.

10

9

«Ми хотіли пройти по Вишиваному шляху – це туристичний маршрут, який зовсім недавно з’явився в Україні. Тобто була цікавість побачити, що це за маршрут, водночас вирішили його популяризувати. Також ми хотіли випробувати власні можливості – спробувати, чи зможемо ми босі, без речей, без грошей пройти цей маршрут», – розповів І. Онисько.

2

1

Під час своєї подорожі хлопці побували у Львові, де розповіли, чи не печуть їм п’ятки ходити босоніж міською бруківкою.

8

Фото: Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *